16.07.2015.

07:37

Foto:

Srbija

PROMENE U MLADENOVCU Opština pod privremenim merama

Nikodijević je u izjavi Tanjugu najavio da će na dnevnom redu biti izbor člana Gradskog veća, kao i predlozi odluka o usvajanju projekata javno-privatnog partnerstva za pružanje usluga tretmana i odlaganja komunalnog otpada i za obavljanje komunalne delatnosti gradskog prevoza na teritoriji grada.

Kada je reč o Mladenovcu, Nikodijević je objasnio da je ga je sekretar Skupštine opštine obavestio da su ispunjeni zakonski uslovi za uvođenje privremenih mera jer mesec dana od razrešenja predsednika opštine, nisu izabrani novi organi izvršne vlasti.

- Obavestio sam i gradonačelnika Beograda koji je uputio dopis svim strankama tako da će na predlog Gradskog veća, Skupština grada danas uvesti privremene mere u Mladenovcu - rekao je Nikodijević.

U Privremenom organu će, dodao je, kao što zakon nalaže, biti predstavnici najvećih političkih stranaka u Skupštini opštine Mladenovac - SNS, DS, koalicija SPS-PUPS-JS, DS S.

Oni će, dodao je, biti raspoređeni prema jačini odborničkih grupa, što je standardna procedura koja je važila i kada je u Beogradu postojao Privremeni organ.

Predstojeće mere će, prema Nikodijevićevom mišljenju, olakšati rad Opštini Mladenovac jer sada nema organe izvršne vlasti, a privremeni organ će raditi do izbora.


Na sednici Skupštine grada će, najavio je Nikodijević, gradonačelnik Siniša Mali predložiti novog člana Gradskog veća, s obzirom da je dosadašnji član Jasmina Milošević podnela ostavku zbog prelaska na drugu funkciju.

Gradonačelnik će na sednici obrazložiti predlog za člana Gradskog veća, nakon čega će, prema Statutu i Poslovniku Skupštine grada, uslediti tajno glasanje.

Kada je reč o privatno-javnim partnerstvima, Nikodijević je rekao da se prvi put na takav način ulazi u tako veliki projekat, a on je namenjen za sanaciju deponije "Vinča", izgradnju pogona za reciklažu otpada i za proizvodnju toplotne i električne energije iz otpada.


Inače, Grad Beograd je pre nekoliko dana dobio pozitivno mišljenje nadležne komisije na predlog projekta koji se odnosi na tretman komunalnog otpada u Beogradu, čime je dobio zeleno svetlo da uđe u javno-privatno partnerstvo za rešavanje velikog ekološkog problema na deponiji Vinča.
 

Tagovi: