20.07.2015.

18:37

Foto:

Srbija

NEMAJU VODU! Građani blokirali Avalski put

Kako su rekli agenciji Beta u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP), do blokade saobraćaja došlo je oko 17 sati, kod ulaska u naselje Zuce.

- Naši autobusi na liniji 408 uopšte ne funkcionišu u tom delu grada, a jedan autobus je zarobljen u gužvi - rekli su Beti dispičeri u GSP-u i dodali da nemaju informacije kada bi moglo da dođe do normalizacije saobraćaja.

Kako je javio novinar agencije Beta, ne funkciniše ni prigradski prevoz, odnosno ne idu ni Lastini autobusi.

Jedna Beograđanka požalila se da kod naselja Jajinaca čeka autobus duže od sata, i da je putnicima na stanici prišao čovek prevoznika Laste, koji ih je obavestio o protestu građana i rekao da ne zna kada će doći autobus.

Pojedina podavalska naselja nemaju vodu već sedam dana, a poreduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" je danas aplovalo na stanoništvo da vodom iz vodovoda ne zaliva useve i zelenilo, da ne puni bazena i ne rashlađuje pločnike, jer u pojedinim rubnim područjima Beograda već ima poremećaja u snabdevanju vodom.

U saopštenju se navodi da je najkritičnije u podavalskim naseljima Pinosava, Beli Potok, Zuce, Ripanj, Leštani, Vinča, Vrčin, a od juče i u Barajevu.

Merači protoka vode u tim mestima beleže i šest puta veću potrošnju od uobičajene što, dodaje "Beogradski vodovod i kanalizacija", nedvosmisleno upućuje na enormnu neracionalnu potrošnju.
 

Tagovi: