20.09.2015.

11:56

Foto:

Srbija

MALI: Vučić je protiv gej parade, al' mi nije branio da dođem!

- Sliku Beograda kao otvorenog grada, gde građani ne prihvataju nikakvu diskriminaciju, ni po verskoj, ni po rasnoj, ni seksualnoj osnovi - rekao je gradonačelnik.

Mali je kazao da ove godine sve komunalne službe rade kao jedna i pomažu Ministarstvu unutrašnjih poslova da sve prođe bez problema.

On je podsetivši da je tako bilo i prošle godine, izrazio nadu da će i ove, kao i narednih godina, bez problema proći skup.

- Ono što bih voleo da vidim naredne godine je više predstavnika Vlade Republike Srbije. Nadam se da će tako i biti. Znam koliko je predsednik Vlade protivan i koliko se protivi ovakvim događajima, ali takođe nije imao nikakav problem da dođem ovde i da se osećam sigurno, kao i svi ostali okupljeni - objasnio je Mali.

On je izrazio uverenje da je ovo velika stvar za Srbiju i pokazatelj da idemo napred da smo drugačija i normalna zemlja.

Gradonačlnik je izrazio uverenje da će iz godine u godinu biti sve manje problema, ljudi se polako navikavaju na ovo što je možda nekome strano.

- Mislim da je ovo prava slika Beograda. Slika koju želim da vidim i zbog koje sam danas lično ovde -rekao je Mali.

On je ukazao da će izolovanih incidenata biti uvek, ali "mislim da je važno da mi kao društvo budemo ponosni da živimo u demokratskoj zemlji i da poštujemo različitosti i ljudska prava".

To je poruka koju treba da prenesemo sa današnje manifestracije.

U Beogradu je u 11. sati počela Parada trans osoba, a u podne treba da bude održana Parada poniosa 2015.

Tagovi: