12.04.2016.

12:06

Foto:

Srbija

MALI: Otvaranje stadiona Tašmajdan 22. aprila rok koncertom!

Karte za koncert koštaće simboličnih 100 dinara, a sav prihod namenjen je Prihvatilištu za decu ullice.

U obnovu stadiona, koja je izvršena u dve faze, uloženo je oko 550 miliona dinara, a stadion sada ima 10.500 mesta.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali pozvao je sve Beograđane da dođu na koncert kojim se otvara potpuno rekonstruisan Taš, kultno mesto koje pamte generacije Beograđana.

Uoči koncerta, 22. aprila, gradonačelnik će uručiti plakete rok bendvima, za 20, 30, 40 i 50 godina rada, u znak zahvalnosti za doprinos razvoju rok scene.

- To će biti način da vam Beograd kaže veliko hvala za afirmaciju našeg grada i zemlje i biće uvod u koncert - rekao je Mali, na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

GRADONAČELNIK SA AKCIJAŠIMA Od "Beograda na pesku" do "Beograda na vodi"

On je zahvalio svima koji su pristali da budu deo spektakla, i istakao da je obnova stadiona pokušaj da se Tašu vrati stari sjaj i da neki novi klinci imaju srećno detinjstvo, kao starije generacije.

Mali je dodado da će prestonica sada, pored Arene, hale Pionir i Sava centra, dobiti još jedan objekat, koji će, kako je rekao, obogatiti kulturnu i svaku drugu ponudu grada.

- Pozivam još jednom da dođu i uživaju u nastupima bendova - rekao je Mali.

Direktor SRC Tašmajdan Milan Novović podsetio je da su se na Tašu, od osnivannja 1954. godine, održavali koncerti ali i najznačajnija sportska takmičenja.

- To ćemo i ubudućnosti pokušati da uradimo - rekao je Novović i dodao da je stadion sada potpuno fukncionalan i bezbedan.

Frontmen Riblje Čorbe Bora Ðorđević pozvao je Beograđane na koncert i obećao odličan provod.

Podsećajući da je Taš bio deo njegovog odrastanja, a da je Riblja Čorba prvi veliki koncert odstvirala upravo na tom stadionu, Bora Čorba je rekao da će Beograad ponovo dobiti kultno mesto u novom ruhu.

- Zasdovoljstvi je ponovo svirati na Tašu. Dođite, bićemo odlični - poručio je Bora Čorba.

Beograđane su na koncert pozvali i ostali učesnici Kiki Lesendrić, Leontina, Neša Galija, Ðule iz Van Goga i Gile iz Električnog orgazma.
 

Tagovi: