18.06.2016.

14:59

Foto:

Srbija

(FOTO) JURA AVANTURA! Otvoren Dino park na Kalemegdanu!

Kako je rečeno, tu će svakog vikenda biti organizovane igre bez granica, predavanja i radionice, a posetioci će imati priliku i da se druže sa paleontolozima, da istražuju i otkopavaju fosilne ostatke pomoću specijalnog alata.

Gradski menadzer Goran Vesić je podsetio da je Dino park prvi put organizovan na Kalemegdanskoj tvrđavi pre dve godine.
 

Tanjug

U okviru izložbe je postavljeno 35 dinosaurusa, precizirao je Vesić i dodao da će Dino park biti otvoren do oktobra i tako narednih pet godina.

 - Tako će i deca, koja su mlađa i možda ne razumeju ko su i sta su dinosaurusi, narednih godina moći da uživaju u ovome. Ovo je nešto što Beograd treba da ima, jedan nov sadržaj posvećen deci i mislim da ovakve stvari treba da radimo i u budućnosti -  rekao je gradski menadžer.

Direktor JP "Beogradska tvrđava" Petar Andrijašević je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja Dino parka koji, kako je dodao, ima za cilj ne samo da zabavi, već i da edukuje decu.

 

Tanjug

 - Dinosaurusi su nekad vladali ovom planetom i sigurno su jedna od najfascinantnijih bića koja su ikada kročila zemljom. Zato ih naši mališani obožavaju...kod nas u Dino parku deca će moći da, uz zabavu, igru, smeh i razonodu, nauče nešto novo, da se edukuju i da razvijaju svoju maštu i druge sposobnosti -  rekao je Andrijašević. 

Na svecanom otvaranju Dino parka nastupio je dečiji hor "Čarolija" koji je pevao pesme o Beogradu, a program je vodio Minja Subota.
 

Tagovi: