05.07.2016.

23:44

Foto:

Srbija

VOZAČ HEROJ OTRGAO DEVOJKU OD SMRTI: Spremala se da skoči s mosta, ali tada je s autobusom naišao Vojislav

Vojislav Marković (60) je za RTS ispričao da je u nedelju oko 15 časova, na trasi gradskog autobusa 50 kojom svakodnevno saobraća, sa desne strane ograde Plavog mosta video devojku koja je bila licem okrenuta ka auto-putu.

U tom trenutku hrabri vozač je zaustavio autobus, uključio sva četiri pokazivača pravca, povukao ručnu i otvorio sve troje vrata.

- Preskočio sam jednu zaštitnu ogradu koja je bila između saobraćajne trake i pešačkog prolaza koji se protezao celom dužinom Plavog mosta. Sa leđa sam je naglo uhvatio ispod struka i stegao sam je da je ne bih ispustio. Ona se tada samo desnom rukom držala za ogradu, levom je već bila ka dole- ispričao je Vojislav za RTS.

Rekao je da se tada okrenuo kako bi video da li je još neko od putnika krenuo da pomogne i doviknuo jednom mladiću da dođe.

- Došao je, uhvatio ju je za noge i mi smo je prebacili na drugu stranu. Tek kada smo je prebacili, ja sam je zagrlio, ona se tresla, bila je preplašena i vikala je da je boli sve- ispričao je Vojislav.

Kako kaže, putnici su tada već bili pozvali Hitnu pomoć.

- Rekao sam joj da se ne boji ničega, da je sada sve u redu. Sve se završilo fino i meni je drago što sam je spasao- rekao je Vojislav sa suzama u očima. 

Dodao je da bi voleo da devojčicu vidi još nekad jer se u trenutku spasavanja setio svoje dece, sina od 28 godina i ćerke od 22 godine.

Tagovi: