20.08.2016.

08:20

Foto:

Srbija

TEŠKA NOĆ U BGD! 18 povređenih u 8 udesa!

Kako je agenciji Beta rekla portparolka Hitne pomoći Nada Macura, najteže je povredjen muškarac u nesreći koja se dogodila oko 6 sati jutros, na uglu ulica Milutina Milankovića i Omladinskih brigada, u sudaru automobila i autobusa.

Muškarac starosti izmedju 50 i 55 godina prebačen je kolima Hitne pomoći na reanimaciju Urgentnog centra sa povredama opasnim po život.

Druga lekarska ekipa zbrinula je četiri lakše povredjene osobe iz autobusa.

Na istom mestu, oko ponoći, dogodila se još jedna saobraćajna nesreća u kojoj je povredjeno pet osoba.

Povredjen je muškarac (53), dve žene starosti 50 i 76 godina, i oni su prebačeni na Urgentni centar gde su zbrinuti na ortopediji i neurohirurgiji. U toj nesreći povredjeno je još dvoje ljudi, ali su njihove povrede bile lakše prirode.

Ekipe Hitne pomoći imale su puno posla cele noći jer su se nesreće dogodile i na Pančevačkom mostu, u Ulici cara Dušana u Zemunu, kod groblja Orlovača, u Ruzveltovoj, Uralskoj i na uglu Gandijeve i Vojvodjane ulice na Novom Beogradu.

- Ovo je bila naporna i teška noć za Hitnu pomoć. U osam saobraćajnih nesreća imali smo 18 povredjenih, od čega samo na jednom mestu deset. Što se tiče festivala 'Bir fest', veče je proteklo regularno. Jedna osoba prebačena je na VMA na toksikologiju, ali osim toga nije se dogodilo ništa posebno - rekla je Nada Macura.

Tagovi: