26.10.2016.

20:19

Foto:

Srbija

ŠKOLSKI DAN Na sajmu knjiga sutra nekoliko hiljada đaka!


-Školski dan namenjen je organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora. Izdavači za školski dan pripremaju poseban program namenjen starijim i mladjim školarcima, kao i njihovim učiteljima i predavačima-rekli su agenciji Beta u press centru sajma knjiga.

Povodom Školskog dana, izdavačka kuća Pčelica, specijalizovana za izdanja za decu i omladinu, predstaviće treće kolo nagradjivane edicije "Deca čitaju srpsku istoriju".

Edicija se sastoji od 24 knjige, a prva je bila proglašena i za najbolju na 59. Medjunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Treća edicija obuhvata priče "Čučuk Stana, devojka sa sto megdana", "Hajduk Veljko, junak vredan cele vojske" ,"Starina Novak, hajduk i vojskovodja", "Prokleta Jerina zida grad Smederevo", "Despot Djuradj u gradu sa šest kula" i "Stanoje Glavaš, srpski vojvoda – hajdučki kralj".

Pčelica će sutra promovisati i knjige "Kneginje i kraljice dinastije Obrenović" i "Kneginje i kraljice dinastije Karadjordjević".

U Sali Janko Veselinović, koja nosi ime po autoru jedne od najčitanijih knjiga za decu u poslednjih 120 godina, biće organizovano predstavljanje almanaha Danica za mlade Vukove zadužbine.

"Danica za mlade" dodatak je "Danice" srpskog narodnog ilustrovanog kalendara koji Vukova zadužbina objavljuje jednom godišnje. U njoj su novi prilozi, pesme, priče, basne, anegdote, zagonetke, aforizmi, bonton za mlade.

Sutra će na sajmu tradicionalno biti dodeljene sajamske nagrade i ocenjena godišnja izdavačka produkcija u kategorijama, Izdavač godine, Izdavački poduhvat godine, Dečja knjiga godine i Najlepša knjiga.
 

Tagovi: