17.11.2016.

14:20

Foto:

Srbija

MALI: Radovi na izgradnji robne kuće "Ikea" teku po planu!

 - Vrednost investicija je oko 70 miliona evra i 300 građana Beograda i okoline će naći svoje radno mesto ovde, a za nas je važno da se rokovi ispoštuju i da u junu, najkasnije krajem jula, robna kuća bude otvorena -  rekao je Mali, dodajući da se dešava nešto na šta smo čekali 10 godina unazad. 

Navodeći da je ''Ikea" pokretač investicija i projekata, on je podsetio da treba završiti deo vodovodne mreže Makiš - Mladenovac, naplatnu rampu, obilaznicu od Bubanj potoka do mosta Ostružnica.

Mali je istakao da radovi na izmeštanju naplatne rampe Bubanj potok, koja bi trebalo da budu završeni do maja, kao i radovi na vodovodnoj mreži Makiš - Mladonavac čiji se završetak očekuje 1. juna, teku po planu.

 - To su radovi koji će ići ubrzanim tokom. Ovaj deo grada će potpuno drugačije izgledati kada se sve to završi, a u junu, julu naredne godine biće otvorena robna kuća -  rekao je Mali dodajući da ta investicija pokazuje novo lice Beograda.

On je ocenio i da će slobodno zemljište oko robne kuće biti predmet, verovatno, nekih novih investicija, ritejl parkova, zabavnih sadržaja... 

Kako je istakao, Beograd na vodi, fabrika ''Meita'' u Obrenovcu, novi ritejl park u Borči... su stvari koje menjaju grad i koji pokreću da budemo bolji.

 - One nas teraju da radimo i na asfaltiranju ulica, kanalizaciji i vodovodu, novim obilaznicama. To je prava slika grada koji se razvija. Nadam se da ćemo sve ove projekte koji su u toku imati mogućnost da krunišimo početkom rada na izgradnji metroa - rekao je Mali.

Kako je naveo, u ovom trenutku u Beogradu ima skoro 500 aktivnih gradilišta, a ''Ikea'' je jedna od tih i predstavlja simbol ekonomskog oporavka, razvoja i statusa koji Beograd želi da ima.

 - Zato je važno da uradimo sve kako treba, po dogovoru - rekao je Mali.


Regionalni direktor za razvoj kompanije ''Ikea'' Vladislav Lalić upoznao je gradonačelnika sa dinamikom radova.

 - Raduje nas što je dinamika radova nešto pre roka i samim tim se nadamo da ćemo u prestojećem periodu nastaviti tim putem - rekao je Lalić, dodajući da će objekat biti sagrađan po najsavremenijim standardima i principima održivog razvoja energatske efikasnosti.

Lalić je istakao i da paralelno sa ovim procesom teku pripreme za otvaranje.

 - Zaposlili smo već oko 50 ljudi koji će biti deo našeg tima. S druge strane, krajem ove i početkom naredne godine, priključiće nam se još 250 do 300 kolega tako da ćemo upotpuniti broj zaposlenih - rekao je Lalić.

On je podsetio i na dobru saradnju sa gradom i Republikom Srbijom dodajući da se radi o partnerskom odnosu gde su se zajedno rešavali mnogi problemi.

 - To treba da bude primer dobre saradnje - zaključio je Lalić dodajući da ga raduje što radovi na naplatnoj rampi i završetak vodovoda teku po planu.
 

Tagovi: