09.06.2017.

15:04

Foto:

Srbija

MALI: Ništa mi nije smešno u dugu koji je Đilas ostavio!

Na Ðilasovu izjavu da ga je nasmejala tvrđa predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Siniša Mali bio najbolji gradonačelnik do sada, sam Mali kaže da mu to što je Beograd bio zadužen za 400, 500 ili više miliona evra, nimalo nije smešno.

- Pročitao sam ono što je Ðilas rekao i vidim da je njemu smešno to što je zadužio Beograd za 400, 500 i više miliona evra. Meni tu ništa nije smešno, to su dugovi koje mi vraćamo protekle tri godine, svi građani Beograda i mnogo smo uspeli da uradimo u tom pogledu - rekao je Mali novinarima.

Mali dodaje da je Ðilas zaboravio da kaže da nije zadužio Beograd samo prema bankama sa 400-500 miliona evra, već je zadužio i javna komunalna preduzeća i gradske opštine, i da je ukupan dug 1,1 milijardi evra.

- Napravio je jedan haos u gradu koji ukupno iznosi 1,120 milijardi evra. Ne 400 ili 500 miliona evra, već 1,120 miliona evra. Sve je dokumentovano, sve piše - rekao je Mali.

Mali je naznačio da su on i njegov tim vratili 455 miliona evra, bez jednog dinara novih kredita, te da je "nečuveni" deficit od 20 odsto, koji je ostavio Ðilas, smanjen na šest.

Dodaje i da je zatečen javašluk u javnim preduzećima, koja su 2013. godine, dok je Ðilas bio gradonačelnik, u budžet grada uplatila 680 miliona dinara, a samo prošle godine 5,1 milijardu dinara, jer nema više nameštenih ugovora po kojima je novac umesto u budžet grada odlazio "nekim privatnicima iz javno-komunalnih preduzeća".

- E, to je velika razlika između Ðilasa i ove gradske vlasti. Mi se ne zadužujemo, sve što investiramo, investiramo iz ušteda, a Beograd danas je jedno od najvećih gradilišta u Evropi, sa više od 500 aktivnih gradilišta - kaže je gradonačelnik.

Tagovi: