08.08.2017.

12:49

Foto:

Srbija

VESIĆ: "Ikea" izgradila infrastrukturu vrednu deset miliona

On je ponovio da otvaranje robne kuće "Ikea" nije samo važno za Beograd i Srbiju jer će građani dobiti ponudu koju do sada nisu imali, već će uticati i na snižavanje cene opreme za kuću.

- Činjenica da se prve godine očekuje dva miliona posetilaca, a naredne pet miliona jasno govori da značaj "Ikee'' prevazilazi Srbiju. U četvrtak u ''Ikei'' posao dobija skoro 400 ljudi, a sada moram da kažem da ove robne kuće ne bi bilo da Grad Beograd preko svoje Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda i Republika Srbija nisu aktivno radili sa investitorom da se ovo ulaganje dogodi - rekao je on.

Kako je dodao, na stotine problema je uspešno rešavano u prethodnom periodu, što samo pokazuje koliko su Grad Beograd i Republika Srbija posvećeni svakom investitoru koji svoje pare želi da uloži u Srbiju i otvori nova radna mesta.

- Posebno smo ponosni jer vrednost javne infrastrukture koju je ''Ikea'' izgradila, a koja je vlasništvo Grada Beograda, iznosi oko deset miliona evra - rekao je Vesić, pokazavši javnosti fotografije javne infrastrukture i dodao da su to putevi, kružni tokovi, nasip, regulacija reke, postrojenje za preradu otpadnih voda i zelene površine.
 

www.beograd.rs

Govoreći o činjenici da je Beograd sve interesantniji investitorima, on je podsetio da je Grad Beograd od januara do jula ove godine izdao građeviskih dozvola za više od 650.000 kvadrata.

- Do kraja godine očekujemo da izdamo građevinske dozvole za preko milion kvadrata, što je jajveći broj kvadrata izdat u poslednjoj deceniji u Beogradu. Izdali smo više od 500 lokacijskih dozvola, više od 120 građevinskih dozvola, a samo u julu smo izdali građevinskih dozvola za više od 58.000 kvadrata - kaže Vesić.

Uređeno je nekoliko privrednih zona i prigradske opštine, kako bi bile interesantnije za investiranje, dodao je Vesić, saopštio je Beoinfo.
 

Tagovi: