17.09.2017.

12:06

Foto:

Srbija

VESIĆ: Praznili kasu, sada je puna pa je hoće opet!

- Pred svake izbore imamo istu priču. Isti opozicioni lideri najavljuju ujedinjenje i pobedu na izborima. Misle da je to način da promene vlast, da su svaki izbori sudbonosni, a na svakim izborima se desi ista stvar - nemaju dovoljno glasova i naravno pobedi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka - istakao je Vesić za Tanjug.

Rekavši da se to dešavalo i pred predsedničke izbore i pred parlamentarne izbore, on je dodao da se to dešava i sada pred izbore za Skupštinu grada Beograda.

- Mi, kao gradska vlast, to vidimo kao još jedan pokušaj onih koji ništa nisu radili tri godine, a koji su se setili Beograda sada pred izbore, da probaju da se dočepaju vlasti sada kada je kasa ponovo puna, kasa koju su oni ispraznili pre četiri godine - ocenio je Vesić.

On je rekao da je aktuelna gradska vlast nasledila milijardu i sto miliona evra duga, a da je samo prema trudnicama i porodiljama nasleđen dug od skoro 500 miliona dinara.

- Sada kada smo za tri i po godine uspeli da stabilizujemo finanasije i kada je Beograd počeo da se razvija, kada u Beogradu umesto 30, 40 gradilišta koliko smo zatekli danas ima više od 1.100 gradilišta, kada je urađeno skoro 300 kilometara vodovoda i više od 100 kilometara kanalizacije, kada se samo ove godine uređuje skoro 100 kilometara ulica sada bi prevarom ponovo da se dočepaju kase ne bi li opet malo potrošili ono što je neko drugi uštedeo - ocenio je gradski menadžer.

On je rekao da aktuelna gradska vlast ima svoj program, plan i viziju razvoja Beograda.

- Beograd smo ponovo uspeli da spustimo na reke i znamo kakav Beograd može da bude u narednih nekoliko godina, a on zaista može da bude najvažniji grad ovog regiona - naglasio je Vesić.

Kako je ocenio, za to je potrebna odgovorna vlast, a ne "prevaranti koji su, svaki put kada su bili na vlasti, samo napravili veće probleme".

- Verujem, kao što je i rekao predsednik Vučić, da će ovo biti zanimljiva borba tajkuna protiv naroda - rekao je Vesić i izrazio uverenje da će građani izabrati one koji rade umesto onih koji samo nude prevare i ništa više.

Inače, pojedini mediji su objavili da će bivši predsednički kandidati Vuk Jeremić i Saša Janković na beogradskim izborima, koji će biti održani početkom sledeće godine, podržati bivšeg gradonacenika Beograda Dragana Ðilasa koji će, kako se navodi, biti njihov zajednički kandidat.

Tagovi: