23.11.2017.

12:52

Foto:

Srbija

VESIĆ: ​​U proteklih godinu dana u Petrovčić uloženo 1,2 miliona evra!

- To je nešto na šta smo ponosni i mislim da u Petrovčić ovoliko nije ulozeno sigurno decenijama unazad - rekao je Vesić koji je danas obišao radove na rekonstrukciji puta od tog naselja do Preke Kaldrme, koja je granica između opština Surčin i Pećinci.

On je naveo da je urađeno više od sedam kilometara puteva kroz sam Petrovčić, kao i oko kilometar trotoara što je veoma važno jer, dodao je Vesić, meštani imaju gde da hodaju, a ne da idu po kolovozu i ugrožavaju svoju bezbednost.

- Počeli smo da radimo i fasadu na osnovnoj školi što je, takođe, nešto što su građani tražili. Sledeće godine bavićemo se time da zamenimo stolariju i, naravno, nastavićemo komunikaciju sa meštanima Petrovčića kako bismo uradili i neke druge stvari koje su za njih važne - rekao je gradski menadžer.

Informer

Podsetivši da je Petrovčić jedno od najdaljih sela kada se posmatra teritorija grada Beogarad, Vesić je istakao da je to selo dokaz da gradska vlast pođednako brine o svakom delu Beograda.

- Činjenica da smo u ovo selo uložili oko 1,2 miliona evra najbolji je pokazatelj ljudima koji ovde žive da nisu zaboravljeni, da ih jednako tretiramo i da zaista pokušavamo da poboljšamo uslove u kojima žive i rade - naglasio je Vesić.

Informer

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je naveo da se trenutno u svakom selu u toj opštini sprovode vrlo značajni projekti i istakao da grad Beograd ulaže ogromna sredstva u opštinu Surčin.

Tagovi: