22.12.2017.

23:11

Foto:

Srbija

POČINJE IZGRADNJA BEOGRADSKOG METROA! Gradonačelnik Siniša Mali potpisao dokument koji približava početak radova!

Prema njegovim tvrdnjama, ovaj dokument pomera grad korak bliže ka ostvarenju višedecenijskog sna Beograđana da napokon dobiju podzemnu železnicu, koja će podstaći dodatni ekonomski i infrastrukturni razvoj prestonice.

 - Dokument koji smo danas potpisali daje nam mogućnost da počnemo da radimo studiju predizvodljivosti koja će biti gotova za devet meseci - izjavo je Mali, nakon potpisivanja sporazuma u Starom dvoru.
 
- Tada ćemo predstaviti rezultate građanima Beograda, a time će biti stvorena osnova za izvođački projekat. Beogradski metro je strateški važan projekat, a Francuska, Srbija i Grad Beograd će nastaviti zajedničke aktivnosti na projektu beogradskog metroa, koji će biti realizovan u skladu sa javnim upravljanjem projektom i oslanjajući se na francusku ekspertizu.

SPREMITE SE NA VREME! Ovo je radno vreme prodavnica i pumpi u Beogradu za Novu Godinu i Božić

On je dodao da će prvi deo prve linije metroa od Makiškog polja do Pančevačkog mosta ili do Ade Huje prioritetno biti izgrađen, a sama izgradnja bi trebalo da počne već za dve godine.

DEDA MRAZ NA AVALI! Zabava za mališane u nedelju na krovu Beograda!

- Važno je napomenuti da će postojeća gradsko-prigradska železnica "BG voz" biti u potpunosti integrisana u metro - dodao je Mali.

Printskrin

- To ranije nije bio slučaj, jer prethodnim analizama i studijama o razvoju metroa nisu uzeti u obzir stvarni potencijali "BG voza". Mi smo ih prepoznali i metro će u kombinaciji sa vozom biti kičma šinske saobraćajne infrastrukture u Beogradu.

SVAKI POPUST DOBRO DOĐE! Siniša Mali: Penzioneri zadovoljni senior karticama!

Gradonačelnik je podsetio da je u ovoj godini izrađen master plan saobraćajne infrastrukture "Smartplan", kojim je predviđena izgradnja dve linije metroa. Prva linija biće dugačka 22,5, a druga 19,8 kilometara.

Tagovi: