22.01.2018.

19:49

Foto:

Srbija

VESIĆ: Otvorene ponude za postavljanje šina na Mostu na Adi

- Ponude su dali "Energoprojekt", "Štrabag" i jedna španska firma - rekao je on.

Prema njegovim rečima, Direkcija za građevinsko zemljište izvršiće procenu ponuda, utvrditi da li su sve zasnovane na zakonu i onda će izabrati najpovoljnijeg ponuđača sa kojim će biti potpisan ugovor za izvođenje radova. 

- Mi očekujemo da oni počnu u narednih nekoliko meseci, radi se o 2,7 kilometara šina odnosno povezivanju Banovog Brda i Rakovice sa Novim Beogradom tramvajskim šinama što će omogućiti ljudima da za pet minuta dođu na drugu stranu, što do sada nije bilo moguće - rekao je Vesić.

Kada to bude završeno, planirano je proširenje mreže tramvaja i stvoriće se uslovi za radove na Bulevaru patrijarha Pavla, što je u stvari pristupna saobraćajnica iz Rakovice prema Mostu na Adi, dodao je gradski menadžer.

On je podsetio da su prošle godine završeni radovi od Tošinog bunara, a sada je u toku tender za prvi deo Bulevara patrijarha Pavla, do Pere Velimirovića, vredan 300 miliona dinara. 

Kada to budemo završili raspisaćemo tokom godine još jedan tender u drugoj fazi u iznosu od 1,5 milijardi dinara i tada ćemo imati kompletno urađene pristupne saobraćajnice od Rakovice prema Mostu na Adi, sa novim tramvajskim šinama -kazao je Goran Vesić.

Tagovi: