25.01.2018.

16:58

Foto:

Srbija

ŽENSKO PREDUZETNIŠTVO: Grad Beograd podržava kreativne ideje!

Ovaj prvi „Drink&Paint" studio u saradnji sa Savetom za zapošljavanje poklonio je deset besplatnih vaučera učenicima Dizajnerske škole za slikarske radionice sa motivima Beograda, podsetio je Petronijević. 

- Vlasnice ovog studija prošle su obuku Grada Beograda i dobile su potrebna sredstva od Razvojne agencije Srbije, a danas svom gradu vraćaju pomoć time što otvaraju vrata za učenike. Uz pomoć stručnog vođstva, svako danas ovde može naslikati vlastitu razglednicu i kvalitetno provesti svoje slobodno vreme. Ovo je još jedan od turističkih proizvoda i mi ćemo nastaviti da podržavamo sve kreativne ideje naših sugrađana. Za nas nije važno kakva je ideja u pitanju, važno je da je ona kvalitetna i kreativna i u Gradu Beogradu će svako imati partnera za njeno sprovođenje u delo. Mi smo tu da budemo servis start-apovima, kreativnim preduzetnicima, bez ikakvih ograničenja u godinama, već nam je važno da ljudi žele da rade i sprovedu u život svoje ideje. Savet za zapošljavanje trudiće se da bude dostojan partner nosiocu svake kvalitetne ideje - istakao je Dragomir Petronijević.

Koncept "Drink&Paint" studija nastao je u SAD i uspešno je, uz pomoć sredstava Razvojne agencije Srbije, primenjen u Beogradu, objašnjavaju njegove vlasnice - akademska slikarka Marina Vasić i ekonomista Gordana Nikolić, koje su se prvi put susrele u Udruženju poslovnih žena Srbije.

- Studio je otvoren pre nešto manje od godinu dana, nakon detaljne razrade ideje i apliciranja za bespovratna sredstva Razvojne agencije Srbije, koja smo upotrebile za nabavku nameštaja i slikarske opreme. Ovo nije škola slikanja, već je mesto gde svako ko to želi može da, uz slikanje i piće, kvalitetno i kreativno provede slobodno vreme. Iskustvo nije važno već, pre svega, dobra volja i raspoloženje, nakon čega svoje malo remek-delo možete poneti kući - kazala je Gordana Nikolić.

Tagovi: