26.01.2018.

13:47

Foto:

Srbija

VESIĆ: Za četiri godine skoro 60 kilometara puteva u Barajevu

On je, nakon obilaska radova, rekao da se u Barajevu trenutno asfaltira na pet lokacija, da se radi oko pet kilometara ulica, te da je važno to što se rade ulice koje decenijama nisu rađene.

- Na ovaj način rešsavamo probleme ljudima kako bi mogli da žive normalnim životom i imaju ulicu iz koje mogu da izađu i dođu normalno do magistrale. Mi smo za ove četiri godine u Barajevu uradili skoro 60 kilometara puteva od čega 20 kilometara regionalnog puta, oko 20 kilometara gradskog i 20 kilometara nekategorisanih puteva - istakao je Vesić i naglasio da se toliko nije uradilo poslednjih 20 godina.

Vesić se zahvalio predsedniku opštine Barajevo Slobodanu Adamoviću koji je, kako je rekao, uporan i pokušava da dobije sredstva i rešava probleme ljudi koji žive u toj opštini.

Informer

Što se samog Meljaka tiče, naglasio je Vesić, plan je da se u naredne četiri godine uradi nekoliko stvari.

- Prvo da izgradimo novu osnovnu školu. Čekamo da opština završi projekat, a kada to bude gotovo zajedno sa Kancelarijom za javna ulaganja obezbedićemo novac kojim će škola biti završena. Nakon toga, u zgradu stare škole ćemo prebaciti obdanište, a u zgradi gde je sada obdanište ćemo uraditi ambulantu - rekao je Vesić.

On je dodao da će se renovirati Dom kulture, te da će se nastaviti sa postavljanjem stajališta javnog prevoza.

- Naravno, nastavićemo sa radovima na asfaltiranju ulica. To je naš plan za Meljak u naredne četiri godine i mi očekujemo da građani to prihvate i podrže jer mi smo jedni koji smo ovde došli, jedini koji smo nešto uradili i jedini koji imamo viziju šta ćemo da uradimo, ne samo u Meljaku, nego u svakom naselju u Beogradu - istakao je Vesić.

Grad Beograd je za poslednje četiri godine u prigradska naselja u Beogradu uložio 350 miliona evra što je više nego 15 godina pre toga, naglasio je Vesić.

- Mi smatramo da su prigradska naselja neopravdano bila zapostavljena, da su u Beogradu postojali građani prvog i drugog reda, a to više ne sme da se dešava. Svi građani Beograda moraju da budu jednaki. Nažalost, decenijama niko nije rešavao infrastrukturne probleme ali ako svake godine rešimo problem po problem u svakom naselju će biti bolje - podvukao je Vesić.

Tanjug

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović je rekao da će ta opština u toku ove godine uložiti 100 miliona dinara samo u putnu infrastrukturu i dodao da nikada toliko novca nije uloženo.

- Ono na šta sam posebno ponosan to je da smo uspeli da pokrenemo pitanje gasifikacije sa mrtve tačke. Sledeće nedelje ćemo izabrati strateškog partnera, a već za desetak dana potpisati ugovor sa Srbijagasom - rekao je on.

Ono što je najbitnije gasifikaciju kompletne teritorije opštine Barajevo finansira Srbijagas tako da sama gasifikacija građane Barajeva neće koštati ništa, dodao je on.

- Što se tiče pitanja priključaka, pokušaćemo da sa bankama dogovorimo da daju bezkamatne kredite da olakšamo ljudima da uvedu gasne priključke u svoje domove - kaže Adamović.

(FOTO) POZORIŠNE PREDSTAVE U OBNOVLJENOJ SALI DO KRAJA GODINE! Vesić obišao Dom kulture u Surčinu

VESIĆ: Kišni kolektor Zemun polje-Dunav pušten u rad

Tagovi: