27.01.2018.

15:13

Foto:

Srbija

(FOTO) VRAČAR OBELEŽIO SLAVU SVETI SAVA! Vesić: Ovo je posebno mesto za naš narod

Vesić je podsetio da su na Vračaru pre 424 godine spaljene mošti Svetog Save i dodao da je od tada to posebno mesto za Srbe.

Beograd.rs

 - Ovo je posebno mesto za naš narod, mesto koje je drugačije od ostalih i zato je naša obaveza, kao ljudi koji vodimo ovu opštinu i ovaj grad, da na ovom mestu budemo drugačiji, da se trudimo da budemo dostojni toga što nam je data čast i privilegija da slavimo Svetog Savu -  rekao je on.

Beograd.rs

Kako je dodao, slaviti Svetog Savu znači biti na njegovom putu, odnosno graditi i obnavljati, a ne rušiti.

Beograd.rs

 - To znači stalno raditi nešto novo i dobro i za zemlju i za građane i zato mi je drago kada čujem koliko smo uradili na Vračaru jer to što smo uradili dokazuje da smo na putu Svetog Save -  istakao je Vesić.

Beograd.rs

Vračar je posebna beogradska opština, naveo je on i podsetio da se tu nalaze Hram Svetog Save, Narodna biblioteka, muzej Nikole Tesle. 

Beograd.rs

 - Zato mi na Vračaru moramo da radimo drugačije jer se ono što radimo na Vračaru gleda drugačijim ocima i zato je važno da svaki dan, radeći za dobro građana, razmišljamo o tome na čijem smo putu i kako treba da radimo -  rekao je Vesić.

Beograd.rs

Podsetivši da je napisano puno pesama o Svetom Savi on je kao jednu od omiljenih naveo pesmu Vaska Pope "Putovanje Svetog Save" čiji stihovi glase:"Putuje po mračnoj zemlji. Štapom pred sobom mrak na četvoro seče...putuje bez puta i put se za njim rađa". 

Beograd.rs

 - To je naša najvažnija obaveza, da ono što radimo da se za nama rađa novi put. I ako smem da kažem, možda nikada u novijoj istoriji naša politika i zemlja nije bila više na putu Svetog Save, a za to je najzaslužniji predsednik Srbije Aleksandar Vučić jer zaista naša politika je politika koja sabira Srbe i obnavlja ono što je porušeno. Naša politika je politika novog puta -  naglasio je Vesić i, u ime Grada Beograda, svim Vračarcima poželeo da u sreći i radosti proslave svoju slavu.

Beograd.rs


Tagovi: