30.01.2018.

13:04

Foto:

Srbija

SINIŠA MALI: Barajevo više nije u zapećku

Mali je danas u naselju Baćevac u Barajevu obišao radove na asfaltiranju puta dugog 2,5 kilometra, koji je, kaže, za žitelje važan jer to mesto spaja sa Ibarskom magistralom.
Dodao je da se u Barajevu trenutno radi na pet lokacija, odnosno asfaltira se ukupno pet kilometara puta.

- Samo za prethodne četiri godine 60 kilometara puta je asfaltirano - 20 kilometara regionalnog puta, 20 kilometara opštinskog puta i 20 kilometara atarskih puteva. Barajevo više nije u zapećku, ne zaostaje, niti je zapostavljeno kao što je bilo u prethodnih 20 godina - rekao je Mali. 

On je istakao da je do sada u Brajevu urađeno oko 100 kilometara nove primarne i sekundarne vodovodne i kanalizacione mreže i najavio da će uskoro početi rekosntrukcija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Gaj.

- Važno je da tokom sledećih desetak dana potpisujemo ugovor sa ''Srbijagasom'' kako bi krenula gasifikacija opštine Barajevo - naznačio je gradonačelnik.

Naveo je i da će biti izgrađena sportska hala, za koju će grad obezbediti novac, a opština projekat, uz, kako je rekao, najveću stvar koja će biti urađena, a to je završetak cele kanalizacione mreže u Barajevu.

- To je ono što žiteljima nedostaje. Mi smo to obećali - da će svi u Beogradu imati priključak na i vodu i kanalizaciju u narednih deset godina. Tako će biti i u Barajevu i to ne za deset godina, već i pre toga. A onda možemo da kažemo da ne postoji razlika u kvalitetu života bez obzira da li se neko nalazi na Vračaru, Starom gradu ili u Barajevu, osim što je ovde lepše i prijatnije jer je čistiji vazduh - rekao je Mali.

Kako je rekao, nadležni su i u Baćevcu pokazali da misle o svakom građaninu Beograda, bez obzira gde živi, te nabrojao da su uređena tri nova autobuska stajališta, oko osnovne škole postavljena ograda za veću bezbednost dece...

MODERNIZOVANA "VELETRŽNICA" Siniša Mali: Nova hala pojačava izvozni potencijal grada!

On je dodao da će se raditi na tome da gradski prevoz bude što češći i bolji, ali i da nikada nije bila bolja saradnja grada i opštine Barajevo i da je važno da se takva saradnja nastavi. 

- Važno je da se predsednik opštine i ja svađamo oko svakog dinara, ali da na kraju taj dinar koji dođe, dođe u nove metre asfalta, vodovod, kanalizaciju, stajališta. . . - rekao je Mali. 

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović istakao je da je ta opštila u saradnji sa gradom u ovoj godini obezbedila više od 100 miliona dinara za sređivanje putne infrastrukture. 

- Ako nastavimo ovim tempom, nadam se da ćemo u naredne dve godine srediti kompletnu infrastrukuru u Barajevu - rekao je Adamović.

Tagovi: