30.01.2018.

18:24

Foto:

Srbija

OPŠTINAMA ISTI TRETMAN Siniša Mali: Barajevo više nije zapostavljeno!

Mali je istakao da se radi na asfaltiranju veoma važne deonice od 2,5 kilometara koja povezuje naselje Baćevac i Ibarsku magistralu. Trenutno se u Barajevu asfaltira još pet kilometara puta na pet različitih lokacija, dok je u prethodnom periodu urađeno 60 kilometara puteva u toj opštini, istakao je gradonačelnik.

On je precizirao da je reč o 20 kilometara regionalnih puteva, 20 kilometara gradskih ili opštinskih i 20 kilometara atarskih - nekategorisanih puteva.

- Barajevo više nije u zapećku i zapostavljano kako je bilo u prethodnih 20 godina. Samo je oko 100 kilometara primarne i sekundarne vodovodne mreže urađeno u Barajevu. Uskoro kreće i rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Gaj, dok će u narednim danima biti potpisan ugovor sa "Srbijagasom", što će omogućiti gasifikaciju cele opštine - najavio je Mali i posebno se osvrunuo na izgradnju sportske hale u Barajevu za koju će grad obezbediti sredstva.

On je podsetio da su samo u Baćevcu urađena nova tri autobuska stajališta, šest kilometara novog puta i nova ograda oko osnovne škole za veću bezbednost dece. Takode je najavio radove na primarnoj vodovodnoj mreži u tom mestu koja će stanovnicima obezbediti bolje i kvalitetnije snabdevanje vodom za piće, dok je osnovni cilj izgradnja kanalizacione mreže u celom Barajevu. Mali je podsetio da je konačni cilj da svaki žitelj Beograda ima priključak na vodovod i kanalizaciju.

beoinfo.rs

- Mislimo o svakom delu Beograda, svakom naselju i stanovniku bez obzira na to gde živeo, a sve sa ciljem da ne postoji razlika u kvalitetu života na Vračaru, Starom gradu ili ovde u Barajevu - istakao je gradonačelnik i dodao da nikada nije bila bolja saradnja grada i Opštine Barajevo, što je bitno za građane.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović zahvalio je Gradu Beogradu na sredstvima koja su obezbedena za tu opštinu po raznim osnovama.

Tagovi: