31.01.2018.

18:09

Foto:

Srbija

MALIM PRIVREDNICIMA DO MILION DINARA: Konkurs za podršku preduzetništvu!

- Predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava (mašina i opreme), u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenja novog proizvoda ili usluge u poslovni proces, uz obavezu zapošljavanja jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine. Ukupno izdvojena sredstva za podršku razvoju preduzetništva u ovoj godini iznose 20 miliona dinara - istakao je Veličković.  

On je dodao da su ciljevi dodele prevashodno zapošljavanje nezaposlenih lica, unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih, poslovnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti.

- Pored toga, cilj je i otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, kao i očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, stimulisanje stvaranja nove dodatne materijalne vrednosti namenjene tržištu i povećanje ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva na teritoriji grada Beograda, kao i da pravo na dodelu sredstava imaju mikro i mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije grada Beograda - rekao je gradski sekretar za privredu. 

Veličković je podsetio da se ovaj program sprovodi u okviru Akcionog plana za zapošljavanje Grada Beograda za 2018. godinu, kroz direktnu podršku mikro, malim privrednim subjektima, kao i preduzetnicima.

Javni konkurs sa prijavom i ostalim informacijama može se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda www.beograd.rs  (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).

Tagovi: