02.03.2018.

18:19

Foto:

Srbija

ODRŽANO FINALNO TAKMIČENJE ZA NAJBOLJU BIZNIS IDEJU: Najboljih šest timova žiriju predstavili fantastične projekte!

Član Gradskog veća i predsednik gradskog Saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević istakao je da je ovo takmičenje jedan od načina da se mladima pruži šansa da ostanu u svome gradu i svojoj zemlji. 

- Oni će, uz finansijska sredstva, posle ovog takmičenja imati testiranje i najbolji će ostati u Naučno-tehnološkom parku, koji je danas fabrika ideja i gde radi 500 mladih inženjera koji zarađuju plate koje su respektabilne i u najrazvijenim zemljama Evrope. Želimo da pravimo što više takvih uslova da mladi koji su se ovde školovali ostanu u svom gradu umesto da odu u inostranstvio i onda svoj proizvod odande prodaju Srbiji. U žiriju sa nama su i prošlogodišnji finalisti jer želimo da napravimo sistem sa jasnim pravilima koji će biti proizvod Grada Beograda. Hoćemo da ove godine napravimo još jedno takmičenje i da uspostavljenim sistemom omogućimo da ono ima dugogodišnju tradiciju - rekao je Dragomir Petronijević.

Direktorka Fondacije za mlade talente Ana Zekavica podsetila je da ova institucija ulazi u treću godinu postojanja i da je saradnja sa gradskim Savetom za zapošljavanje primer zajedništva sa veoma dobrim rezultatima. 

- Ideja nam je da podstaknemo mlade ljude da budu hrabri, aktivni i da se bore za svoju budućnost. Ovo takmičenje je namenjeno mladima od 18 do 30 godina i bez obzira na to da li imaju završen fakultet ili ne, želimo da ih podstaknemo da, ukoliko imaju dobru ideju, mogu da uđu u biznis i materijalizuju ono što smatraju da su dobro osmislili. Dobili su od nas dodatnu edukaciju i mislim da je to dovoljno za jedan dobar početak - istakla je Ana Zekavica.

Beograd.rs

Prvo mesto i nagradu od 500.000 dinara osvojila je ideja "Džepni knjigovođa", drugo mesto i nagradu od 300.000 ideja "Pametna rukavica za slabovide", a trećim mestom i nagradom od 200.000 dinara nagrađena je ideja "Kapetanova kuhinja".

Pored Dragomira Petronijevića i Ane Zekavice, u odlučivanju o najboljim biznis idejama učestvovali su primeri dobre prakse Ivan Pantović ("Futuring") i Nikola Opačić ("Pametna kutija"), kao i menadžerka za korporativne i digitalne komunikacije kompanije "Dunav osiguranje" Milica Slijepčević.

Konkurs za najbolju biznis ideju objavljen je 15. januara ove godine kada se prijavilo 15 timova, od kojih je u drugi, finalni krug prošlo šest timova. 

Tagovi: