19.04.2018.

08:11

Foto:

Srbija

RADOST ZA NAJMLAĐE! VESIĆ: Počinje Dečije beogradsko proleće, 13 novih pesama

Vesić je za TV Pink, uoči otvaranja "Dečijeg beogradskog proleća" u večernjim satima u Dečijem kulturnom centru, rekao da je to bila manifestacija koju mnogi pamte i koja je bila najlepšti deo "Beogradskog proleća".
On je podsetio da su na toj manifestaciji izvođene dečije pesme koje se i danas pevaju.

- Ta manifestacija održavana je decenijama u Beogradu i bila najlepši deo Beogradskog proleća...Mi smo se, 2016. godine, Minja Subota, Leontina Vukomanović, pokojna Donka Špiček i ja, dogovorili da obnovimo tu manifestaciju i organizator je Dečiji kulturni centar - rekao je gradski menadžer.

Kako je rekao te prve, 2016 godine, izvođene su samo stare, pesme, a već prošle, 2017. godine, bilo je 11 novih pesama.

Ove godine biće 13 novih pesama, precizirao je gradski menadžer i dodao:

- To je ono što je važno. Na tekstove legendarnih dečijih pesnika kao što su Ljubivoje Ršumović, Slobodan Stanišić, Branko Stevanović... komponovana je muzika, a učestvovaće Sergej Ćetković, Branko Kockica, Tijana Dapčević, Branko Bosiljčić...

Važno je, ukazao je Vesić, da svake godine imamo novu produkciju dečijih pesama. 

- Prošle godine je bilo 11 novih pesama od kojih su neke već hitovi a na taj način utičemo da deca, prvo slušaju dobru muziku, onu koja pravilno utiče na niihovo obrazovanje, a drugo pokazujemo da imamo nove dečije pesme što se dugo nije dešavalo - rekao je Vesić.

Tagovi: