04.05.2018.

12:33

Foto:

Srbija

(FOTO) SLIKA JEDNOG NOVOG BEGRADA! SINIŠA MALI obišao rekonstruisani park u Zemunu!

Gradonačelnik je podsetio da su radovi na obnavljanju parka krenuli u oktobru prošle godine, da je uređeno 35.000 kvadratnih metara, za šta je Grad izdvojio 60 miliona dinara. 

Tanjug

Istakao je da najveći park u Zemunu sada ima nove zelene površine, klupe i staze, dok je u njemu pre bilo puno rupa i neuređenog prostora. 

Mali je poručio i da je sređeno oko 200 zelenih površina, dečjih igrališta i teretana na otvorenom, a posebno naglasio park Ušće koji se trenutno obnavlja, i u kome se radi na završetku atletske staze i staze za bicikliste.

Tanjug

- To je samo deo aktvinosti koje radimo kako bi nas grad bio zeleniji, lepši i bolji, kako bi deca imala sigurnije i bezbednije mesto gde mogu da provode svoje vreme - poručio je gradonačelnik.

Dodao je da će Grad nastaviti sa tom praksom, te da je najveća investicija u narednih šest meseci ulaganje u park Ušće.

Tanjug

 Govoreći o bezbednosnom aspektu, Mali je rekao da je važno što je postavljena podloga u dečjem igralištu, koja je potpuno bezbedna ukoliko dođe do pada deteta, kao i da su postavljeni rekviziti po najvišim standardima za bezbednost dece. 

Naglasio je i da je bitno da se podiže na svesti novih generacija, kako bi čuvale ono što je urađeno.Upitan da prokomentariše oštećene pločnike na ulazu u Knez Mihailovu, gradonačelnik je rekao da se taj problem desi nakon svake zime zbog prosipane soli, ali i dostavnih vozila koja još uvek prolaze glavnom ulicom.

Tanjug

 - Mi smo u procesu javne nabavke za potapajuće stubove, tako da više niko neće moći da uđe u glavnu ulicu ukoliko njegovo vozilo nema odgovarajuću dozvolu. 

Tanjug

On je dodao da će se rekonstrukcija raditi u svim delovima grada u kojima je neophodna, kao što je Slavija gde je problem sa izvođačem rešen tako što je popravio sve nepravilnosti o svom trošku, i podvukao da se tu nisu pravili kompromisi. 

Tagovi: