29.05.2018.

09:20

Foto:

Srbija

VESIĆ: Završen tender za saobraćajnu vezu Bulevara umetnosti i Ulice dr Agostina Neta!

- Na tender je stigla samo jedna ponuda grupe domaćih izvođača na čelu sa vodećim članom – firmom Energoprojekt niskogradnja. U sledećih nekoliko sedmica biće izvršen detaljan pregled ponude i znaće se da li je ponuđač dobio posao koji je procenjen na 320 miliona dinara - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, povezivanjem Bulevara umetnosti i Ulice dr Agostina Neta omogućiće se kvalitetna saobraćajna veza izmedju delova Novog Beograda koji su sada razdvojeni železničkom prugom i time će se rasteretiti postojeće saobraćajnice.

On je naveo da će ispod postojeće železničke pruge biti projektovan podvožnjak sa po tri trake za svaki smer, razdelnim pojasom, obostranim trotoarima i biciklističkim stazama bez prepreka, a da će radovi biti izvedeni sa minimalnim prekidima železničkog saobraćaja.

- Izgradnjom podvožnjaka ostvariće se i poslednja saobraćajna veza ispod železničke pruge, čiji nasip preseca deo Novog Beograda, od Tošinog bunara do Jurija Gagarina. Postojeća magistralna pruga ima dva koloseka, a podvožnjak će se projektovati i graditi tako da se ostavi prostor za buduću izgradnju još po jednog koloseka na železničkom nasipu - objasnio je gradski menadžer.

Tagovi: