28.06.2018.

10:49

Foto:

Srbija

VESIĆ: Otvaranje Narodnog muzeja je velika stvar za celu Srbiju, građani mogu da očekuju spektakl!

Građani mogu da očekuju pravi spektakl na fasadama Narodnog muzeja, multimedijalni, rekao je Vesić, koji je naveo i da će ulaz za posetioce tri dana biti besplatan.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom ekspozeu u prethodnom mandatu premijera je naveo da će Narodni muzej biti otvoren u naredne četiri godine, podsetio je Vesić, naglasivši da je to ispunjeno i da mu nikako nije jasno zašto se čekalo 15 godina da se Muzej otvori.

VEČERAS SE OTVARA NARODNI MUZEJ! Posle 15 godina ponovo radi najznačajnija nacionalna ustanova kulture

- Velika je stvar otvoriti Narodni muzej - rekao je Vesić, istakavši da je cilj ove vlasti obnova i izgradnja institucija kulture.

Između ostalog, rekao je Vesić, na Kosančićevom vencu predviđena je nova gradska galerija, biće tender za Muzej grada Beograda - predstoji pretvaranje stare vojne akademije na uglu Nemanjine i Resavske u Muzej, zatim intenzivno se radi na pretvaranju stare električne centrale na Dorćolu u novi Muzej Nikole Tesle.

Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada biće lepih tema, između ostalog, da svi preduzetnici koji imaju natpise svojih firmi na ćirilici dobijaju popust, u cilju zaštite ćirilice, najavio je Vesić.

Tagovi: