09.10.2018.

10:59

Foto:

Srbija

(FOTO) MALI: Projekat TPS Zemun do kraja 2021. godine

Mali je rekao da će ceo projekat gradnje TPS Zemun biti završen do kraja 2021. godine ili početka 2022. godine i da će omogućiti bolji i bezbedniji železnički saobraćaj u Beogradu.

Informer

- Završićemo rekonstrukciju i izgradnju kako bi se TPS Zemun privela nameni - naglasio je Mali.

Projekat podrazumeva izgradnju funkcionalne celine za održavanje železničkih voznih sredstava za prevoz putnika i izmeštanje sa sadašnje lokacije u Savskom amfiteatru i oslobađanje zauzetih površina u centralnoj gradskoj zoni.

Informer


Ugovor je u ime EBRD potpisala direktorka za transport Sju Baret, koja je rekla da će 17 miliona evra biti za drugu fazu sređivanja depoa u Zemunu i pet miliona za uvođenje novih infomracionih sistema.

Baret je rekla da EBRD potvrđujemo snažno partnerstvo sa Vladom Srbije i Srbija vozom i da će nastaviti da učestvuju u železničkim projektima u Srbiji.

Informer

Tom prilikom je potpisan i ugovor između Srbija voza i EBRD, koji su potpisali Baret i v.d. generalnog direkotra Srbija voza Jugoslav Jović.

Projekat inovacije kompleksa tehničko-putničke stanice (TPS) Zemun podeljen je u dve faze u finansira se sredstvima dva zajma EBRD, uz državnu garanciju.

Informer

Cilj realizacije projekta je da se na lokaciji TPS Zemun izgrade svi potrebni objekti, koloseci, postrojenja, oprema i instalacije u funkciji nege, održavanja i očekivanja rada voznih sredstava za prevoz putnika, sa kapacitetima u skladu sa očekivanim obimom rada. 

Takođe, finansiraće se rekonstrukcija i sanacija postojećih objekata i infrastrukture - gornji i donji stroj pruge i završetak radova na započetim objektima.

Tagovi: