03.01.2019.

12:18

Foto:

Srbija

VESIĆ: Beograd spreman za novi ledeni talas

Prema njegovim rečima, do osam sati gradske komunalne službe su bile u drugom stepenu angažovanja, potom su prebačene u treći, što znači da je u ovom trenutku na ulicama 61 kamion i 25 manjih vozila i oko 200 ljudi. 

- Pošto je pre izvesnog vremena RMHZ promenio prognozu i najavio sedam do 10 centimetara snega, oko 9.30 sati smo proglasili četvrti stepen angažovanja. To znači da ćemo oko 11 sati na ulicama imati dodatnih 29 kamiona, što je ukupno 90, i oni će ostati u tom stepenu angažovanja sve dok sneg ne prestane da pada, što se očekuje do 14 časova - rekao je on za RTS. 

Naveo je da je sudar jutros bio u Ulici vojvode Stepe, u kojm je učestvovao tramvaj zbog čega je bio otežan tramvajski saobraćaj. 

U Ulici Džordža Vašingtona, u nivou Bulevara despota Stefana, došlo je do kvara na električnim instalacijama zbog čega je takođe obustavljen tramvajski saobraćaj, dok je u Bulevaru oslobođenja došlo je do sudara u kojem je učestvovao autobus, pa se i tamo saobraćaj odvija otežano, rekao je Vesić.

Ukoliko sneg nastavi da pada, moguće je da ćemo u prigradskim naseljima, na delovima puta koji se nalaze na uzbrdicama, imati određenih problema, dodao je on.

Vesić kaže da će tokom noći biti poledice zbog čega je apelovao na vozače da budu dodatno oprezni, što se posebno odnosi na one koji nemaju veliko iskustvo za volanom.

- Tokom vikenda nas očekuju nove padavine i sedam do 10 centimetara snega, ali i ledeni talas tokom kojeg temperatura neće prelaziti nulu - rekao je zamenik gradonačelnika.

SVE SLUŽBE U PRIPRAVNOSTI! RADOJIČIĆ: U Beogradu na snazi četvrti stepen angažovanja!

Tagovi: