10.01.2019.

22:10 >> 22:12

Foto:

Srbija

NIKODIJEVIĆ: BEOGRAD-PUT I BEOGRADSKE ELEKTRANE dobro obavljaju posao u zimskim uslovima!

On je za TV Pink ocenio da je JKP Beograd-put i dobro obavilo svoj posao tretirajući sve ulice preventivno i da jednako kvalitetno posao obavljaju i „Beogradske elektrane". 

- Beograd-put u zimskim uslovima održava više od 2.200 kilometara ulica. Ulice prvog prioriteta noćas su tretirane, a do četiri sata popodne biće završene i ulice drugog prioriteta. Preventive radi bačano je devedest tona soli zbog najave ledene kiše i novih snežnih padavina. Nastavlja se rad u četvrtom stepenu, što znači 90 velikih kamiona i više od 145 vozila različite mahanizacije - istakao je Nikodijević, dodajući da prema meteorološkim najavama ovakve vremenske prilike, a istovremeno i pun kapacitet Zimske službe, trebalo bi da traju do 15. januara.

Kad je reč o sistemu grejanja, do jučerašnjeg dana nije bilo većih havarija. Nažalost, instalacije su u pojedinim delovima grada stare i kod velikih oscilacija temperature može doći do pucanja cevi, dodao je Nikodijević, podsećajući da je do toga došlo juče na Magistrali 2, Toplane „Dunav". 

Informer

- Dve stotine podstanica ispalo je iz sistema zbog čega se odmah krenulo sa alternativnim povezivanjem, tako da je do 16 časova povezano 57, do 23 časa više od sto podstanica, a noćas je sistem uspostavljen u potpunosti. Godišnje se ulaže više od dve milijarde dinara u remont sistema, ali, nažalost, to nije dovoljno da bi se sredilo ono što nije rađeno decenijama. Zato ćemo nastaviti da radimo na tome, istovremeno čineći sve da se u slučaju havarija reaguje u najkraćem mogućem roku - rekao je Nikodijević. 

Tagovi: