30.01.2019.

14:59

Foto:

Srbija

KONCEPT SOCIJALNE ZAŠTITE u Beogradu otvoren i DOSTUPAN SVIM KORISNICIMA!

Ona je istakla da se sistem socijalne zaštite Grada Beograda na tome ne zaustavlja, već se radi na obezbeđivanju trajnijeg smeštaja. 

- Tokom tekućeg hladnog talasa u Prihvatilištu za stara i odrasla lica bilo je smešteno 75 ljudi. Koncept socijalne zaštite u Beogradu je takav da je otvoren i dostupan svim korisnicima. Želimo da stignemo do svakog čoveka kojem je potrebna pomoć. Grad konstantno apeluje preko sredstava informisanja jer je jako važno da te informacije dođu do svakog stanovnika Beograda. Dostupnost sistema socijalne zaštite je veoma važna i ukoliko bilo ko primeti lice koje se nalazi na ulici u stanju socijalne potrebe, trebalo bi da obavesti bilo koji od 17 centara za socijalni rad, policiju ili hitnu pomoć. Sistem je koordinisan, ali je najvažnija karika upravo informacija kako bi socijalni radnici mogli da izađu na teren i izvrše zbrinjavanje lica. Socijalni radnici su tokom hladnog talasa imali preko 120 intervencija - rekla je Nataša Stanisavljević. 

Prema njenim rečima, radovi na novom objektu Prihvatilišta za decu koje će se nalaziti na Zvezdari su praktično pred završetkom. U pitanju je, navela je sekretarka, jedan od najvećih projekata koje je Grad Beograd realizovao kada su u pitanju deca. 

- Beograd će tako konačno dobiti adekvatan prostor za decu kojoj je pomoć potrebna. Obejkat je urađen po najsavremenijim evropskim standardima, površine 1.700 kvadratnih metara, a biće povećan i kapacitet. Osim Prihvatilišta, tu će biti i Svratište, a predviđeni su i dnevni boravci, radionice, kao i ogromno dvorište sa dečjim igralištima. Grad Beograd je duži niz godina imao problem sa prihvatilištima, budući da se decenijama nije ulagalo niti povećavao kapacitet. Uspeli smo da uknjižimo taj objekat i 25. februara, na 60 godina rada ustanove, planirano je otvaranje. Kada je u pitanju Prihvatilište za stara i odrasla lica, ove godine bi trebalo da bude urađena studija izvodljivosti i započet rad na projektu - najavila je Nataša Stanisavljević. 

Tagovi: