20.06.2019.

18:27

Foto:

Srbija

CRNI OBLACI OKOVALI BEOGRAD: Protutnjalo nevreme, građani odahnuli nije se ponovio JUČERAŠNJi POTOP!

Danas se očekivalo nevreme i republički hidrometeorološki zavod za isto je izdao upozorenje koje je važilo u periodu od 14:42 do 16:42 sati. 

Na teritoriji Severno-Bačkog okruga, kao i na području Mačvanskog i Sremskog okruga, a naročito u okolini Loznice osmotreni su jaki pljuskovi sa grmljavinom uz količinu padavina od 20 do 30 mm, lokalno i više, uz pojavu grada i jakog vetra.

Informer

Kako dalje navode, tokom popodneva na području Srbije moguća je lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom koji će ponegde biti obilniji, uz pojavu grada. Na teritoriji Beograda u narednih sat vremena očekuju se, takođe, pljuskovi sa grmljavinom, pojačanim vetrom i lokalno većom količinom padavina.

Količina padavina će, kako navode, biti izrazito neujednačena. 

Inače, na snazi je narandžasti meteo alarm koji upozorava na opasne vremenske prilike. 

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom posle podne i uveče. Vetar će uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura od 15 do 20 stepeni Celzijusa, a najviša od 28 do 32 stepena.

Informer

I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, sparno i nestabilno, posle podne i uveče sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljivog smera. Najniža temperatura oko 20 stepeni Celzijusa, a najviša oko 31 stepena.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 28. juna, u subotu u većem delu zemlje biće pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se ređa pojava pljuskova i grmljavine.

Informer

Uveče i u toku noći na severu i zapadu Srbije, a u nedelju i početkom naredne sedmice ponovo i u ostalim krajevima nestabilno s cestom pojavom pljuskova i grmljavina sa uslovima za lokalne grmljavinske nepogode sa obilnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom.

Od srede, 26. juna, očekuje se postepena stabilizacija uz manji porast temperature.

Tagovi: