04.07.2019.

18:52

Foto:

Srbija

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ U MOSKVI!

Delegacija Beograda danas prisustvuje Moskovskom urbanom forumu, na kojem su tokom čitavog dana organizovane diskusije i predavanja posvećeni ovogodišnjoj temi – kvalitetu života u gradovima i projektima koji mu doprinose.

– Jutros smo imali prilike da slušamo o važnosti prilagođavanja urbanog razvoja čoveku i njegovom zdravlju na način da podržimo aktivan način života i podstičemo dobre navike. Moskva je na ovom planu poslednjih godina učinila mnogo i iz njihovih iskustava imamo šta da naučimo – kaže Radojičić.

Još neke od tema današnjih diskusija i predavanja su „Oruđa gradskog menadžmenta – Prioriteti i prakse urbanog razvoja”, „Kvalitet života – rešenja za globalne megagradove”, „Pametni grad danas – Kako digitalizacija ruskih gradova utiče na kvalitet života stanovnika”.
Za sutra je predviđeno učešće gradonačelnika Radojičića u panel diskusiji na temu „Nova urbana agenda. Na koje vrednosti se gradovi danas fokusiraju?”. 

Moskovski urbani forum, koji se održava od 4. do 7. jula u parku Zarjadje, okuplja brojne stručnjake i političare iz Rusije i inostranstva. Neki od ovogodišnjih učesnika su gradonačelnici Rima, Pariza, Kuala Lumpure, Ankare i Palerma, kao i mnoge ugledne arhitekte koji su za svoj rad dobili najznačajnija svetska priznanja.

O značaju ovog foruma svedoči i to što ga je prošle godine otvorio predsednik Rusije Vladimir Putin.

Delegaciju Beograda čine i glavni gradski urbanista Marko Stojčić i sekretar za urbanizam i građevinske poslove Miloš Vulović.

Tagovi: