05.07.2019.

21:15

Foto:

Srbija

DIVAC: Komunalna policija ne piše zakone, sprovodi ih !

- Komunalna policija ne piše zakone, mi ih sprovodimo, tako da mi nismo adresa za njihove žalbe - poručio je Divac, povodom saopštenja kompanije za prevoz građana CarGo o svom sastanku s njenim predstavnicima. 

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić i direktor kompanije CarGo Tehnolodžiz Vuk Guberinić zatražili su danas od Divca da komunalna policija prestane sa pružanjem asistencije saobraćajnoj inspekciji dok se sud ne izjasni o procesima koji su u toku u vezi sa oduzetim vozilima.

- Mi samo zahtevamo da se prvo poštuje pretpostavka nevinosti. Mi potpuno poštujemo zakone, te zato čekamo i sudove da reše sporove već oduzetih vozila, gde će se videti da ne postoji pravni osnov oduzimanja vozila članovima našeg udruženja koji pomažu drugim članovima - rekao je Vučić.

Divac je u saopštenju za javnost još rekao da je predstavnike udruženja Car Go primio kao građane, a ne zato što su juče u centru grada organizovali nelegalnu blokadu saobraćaja.

On je naveo da on kao gradski "sekretar redovno prima građane koji imaju pritužbe na rad komunalne policije i neke predloge". 

- Podmetnuta gospoda su primljeni kao građani a ne zato jer su juče organizovali nelegalnu blokadu saobraćaja u gradu jer na mene i pripadnike Komunalne policije Beograda pretnje nemaju uticaj - rekao je Divac.

Tagovi: