13.07.2019.

11:29

Foto:

Srbija

(FOTO) VESIĆ: Podsećamo, Ðilas je novac otimao u džakovima

 - Posle jučerašnje izjave Ðilasa da je u politici osiromašio, a ne obogatio se, danas smo odlučili da ga podsetimo na njegove krađe i ono što je radio dok je bio državni funkcioner - rekao je novinarima član Predsedništva SNS Goran Vesić. 

Informer



Vesić je naveo da su predstavnici SNS hteli ovom akcijom, tokom koje su nosili džakove na kojima je bio lik Ðilasa i natpisi o otimanju od RTS i navodnom Ðilasovom poslovanju u Češkoj, na simboličan način da pokažu kako je "u džakovima otimao novac dok je bio na vlasti". 

Informer



Akciju su organizovali ispred sedišta SzS u Ulici kralja Milana, a Vesić kaže da su te prostorije bez obeležja pošto se, dodaje, Ðilas uvek krije. 

Informer



Vesić je rekao da je Ðilas kao gradonačelnik Beograda, kao ministar u Koštuničinoj vladi i kao direktor Narodne kancelarije Borisa Tadića, trgovao reklamnim sekundama sa javnim servisom, RTS-om, gde je napravio promet od preko 70 miliona evra. 

 - Pored toga, trgovao je sekundama sa Studijom B. Tu je i lažno poslovanje u Češkoj, gde on pokušava da sakrije da je pare zaradio u politici i laže narod kako je pare zaradio u Ceškoj - kaže Vesić. 

 



Svi, navodi, znamo da je 2006. godine Ðilas prijavio usteđevini od 23.000 evra, jedan stan i automobil, a kad je otišao sa vlasti sam je prijavio samo da su mu nekretnine vredne 25 miliona evra. 

Informer



 - Hteli smo na simboličan način da pokažemo kako je Ðilas otimao novac dok je bio na vlasti u džakovima. Upravo je tako radio. Ne zaboravite, on je državni funkcioner čije su firme od 2004. do 2013. godine imale promet od preko 700 miliona evra.Takvog primera nema primera u svetu da jedan političar koji je na vlasti sa svojim privatnim firmama napravi tako veliki promet i nema primera da se neko na taj način obogatio - kaže Vesić. 

Informer



Prema njegovim rečima, ako je nešto sukob interesa, onda je to sukob interesa. 

Vesić je naveo i da je Dragan Ðilas u vreme dok je bio na vlasti upravljao svim medijima u Srbiji, a danas bi preko Dragana Šolaka i SBB-a ponovo da upravlja svim medijima u Srbiji. 

 - Samo što je problem u tome što ga građani neće. On misli da preko medija može da dođe na vlast. Zato u njegove laži da je osiromašio dok je u politici niko ne veruje. Došli smo danas da ga podsetimo na to šta je sve radio dok je bio u politici i koliko se obogatio -  naglasio je Vesić. 

Tagovi: