15.12.2019.

10:31

Foto:

Srbija

DOBRA VEST ZA GRAĐANE LAZAREVCA I BARAJEVA! Krenule nove linije BG voza!, DO CENTRA GRADA ZA SAMO 63 MINUTA! (VIDEO)

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da će šest polazaka iz Lazarevca i šest polazaka iz Beograda.

-Imamo dve linije – prva je Lazarevac – Ovča – Lazarevac, a druga je Lazarevac –,Resnik – Lazarevac, tako da smo omogućili građanima Lazarevca i Barajeva brzu i,kvalitetnu vezu do centra grada – istakao je zamenik gradonačelnika, dodajući,da to jeste suština funkcionisanja jedne velike metropole gde god žive da imaju,brzu vezu do centra Beograda.

OBJAVLJENA ODLUKA O CENI VRTIĆA U BEOGRADU ZA NAREDNU GODINU! Evo koliko će roditelji sada plaćati!

- Građani će od  Beograda (Vukov spomenik) do Lazarevca putovati tačno 63 minuta – kaže on.

Informer

Kako je napomenuo, autobusom se od centra Lazarevca do autobuske stanice "Laste" putuje oko 80 minuta pod uslovom da autobus ne upadne u gužvu, jer tada to putovanje traje i duže.

Polasci su radnim danima iz Lazarevca u 6.08, 7.49, 11.08, 14.00, 16.50 i 18. 40, a polasci ka Lazarevcu su 4.47. 6.30, 7.50, 12.30, 14.50 i 17.40.

-Pokrivena su oba špica i ljudi mogu da dođu da rade u Beograd, a mogu i da se vrate u Lazarevac, pored toga biće danas i jedna kružna autobuska linija “Laste” koja će povezivati železničku stanicu Lazarevca sa autobuskom stanicom u Lazarevcu, tako da ćemo građanima koji koriste BG voz moći brzo da se prevezu do autobuske stanice – kaže on.

Informer

Na ovaj način smo, kako kaže, nastavili sa širenjem gradske železnice.

- Mi smo 1. septembra već produžili BG voz do Mladenovca obuhvatili smo i Sopot, ovaj sistem je pokriven Bus plus karticu, ne plaća se dodatna karta - naglasio je Vesić.

Informer

Na ovaj način smo, kako je dodao, većinu prigradskih opština pokrili BG vozom.

- Kada smo pokrivali Mladenovac i Sopot 1. septembra i danas Lazarevac i Barajevo, mi smo koristili postojeće pruge. To govori i da je i ranije moglo da se uradi samo što nikoga, pre nas, u Skupštini grada nije interesovalo kako žive građani Mladenovca i,Barajeva i Lazarevca i Sopota - istakao je Vesić.

Informer

Kako kaže, mogao je i Đilas da napravi ugovor sa "Srbija Vozom", mogli su i oni da,obezbede lokomotive i kompozicije, mogli su da obezbede kvalitetnu vezu.

- Sistem BG voza danas ima oko 172 kilometra, 2013. godine je imao oko 25 kilometara, U planu nam je da ovaj sistem širimo i on će se širiti nezavisno od metroa, mada će jednog dana metro i laka železnica činiti jedan sistem - istakao je Vesić.

Naglašava da su u planu i dve nove linije - jedna je Makiš – Rakovica – Karaburma, a druga je Novi Beograd – Aerodrom Nikola Tesla, Nacionalni stadion u Surčinu i dodaje da je ona planirana da bude oko 16,2 kilometara, ali da će se ta linija produžiti do Obrenovca.

Kako je naglasio, u toku je remont pruge, koji će trajati do 2021. godine.

Tagovi: