10.01.2020.

18:06

Foto:

Srbija

BALŠA, RESTAURACIJA POBEDNIKA VAŠ JE NAJVEĆI PORAZ! Vesić odbrusio Božoviću: Vi ste veliki stručnjak, u Meštrovićevo delo se razumete, a u OVO?!

- Kako se radi o narodnom poslaniku nadam se da će direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Olivera Vučković dozvoliti da pogleda stručnu dokumentaciju. Sve tu lepo piše, ali ne piše ono najvažnije. Nema odgovora na pitanje kako je to sada Beograd odvojio 200 hiljada evra za restauraciju Pobednika, a dok je Božović bio na vlasti spomenik se urušavao. Tako je i kada je u pitanju Malo stepenište, Velike stepenice, plato oko Pobednika, Damad Ali-pašino turbe, česma Mehmed-paše Sokolovića, Zindan kapija, kapija Karla Šestog. Dugačak je spisak vašeg nemara.

Na veliku žalost Božovića i njemu sličnih koji su proteklih meseci pričali gluposti kako Pobednik neće biti vraćen na Beogradsku tvrđavu Meštrovićeva statua vraća se na Sretenje. Nema za vas veće kazne. Jer kada restauiran Pobednik bude vraćen na postament to će biti vaš najveći poraz - zaključuje Vesić.

Tagovi: