21.01.2020.

11:44

Foto:

Srbija

DOMOVI ZDRAVLJA DOBILI NOVA VOZILA! Radojičić i Lončar uručili ključeve 23 automobila medicinskim ustanovama (FOTO)

Gradonačelnik je istakao da je vrednost nabavke 23 vozila oko 27 miliona dinara i podsetio da je tokom prethodne dve godine u obnovu voznih parkova domova zdravlja i medicinskih instituta uložen 231 milion dinara. 

– Pre samo nekoliko nedelja uručili smo ključeve 17 sanitetskih vozila namenjenih Hitnoj pomoći, a u narednih nekoliko nedelja biće obezbeđeno još pet kombija i tri terenska vozila. Sve navedeno ukazuje da je vozni park domova zdravlja i drugih medicinskih institucija značajno obnovljen. Trenutno prolazimo kroz period u kojem će domovi zdravlja takođe preći u nadležnost Republike, ali za Grad Beograd je važno da sve ustanove budu adekvatno opremljene, kao i da građani budu zadovoljni uslovima za lečenje. Taj segment moramo stalno da unapređujemo i nije toliko važno pitanje nadležnosti, već da zdravstvena zaštita funkcioniše na najbolji mogući način – rekao je Radojičić.

Informer

Prema njegovim rečima, kadrovi su najvažniji deo zdravstva, a da se o zaposlenima vodi računa, govore i povećanja zarada za zaposlene u zdravstvu. 

– Vlada Republike Srbije i predsednik Vučić konstantno rade na unapređenju uslova za rad i povećanju zarada, što je na kraju rezultiralo značajnim pomacima, naročito kada je u pitanju srednji medicinski kadar. Verujem da će i u narednom periodu taj trend biti nastavljen, budući da je finansijska situacija u zemlji sve bolja. Kada je reč o ulaganju u infrastrukturu, trebalo bi podsetiti da su nedavno počeli radovi na izgradnji zdravstvenih stanica u Borči i Ugrinovcima, kao i da je u planu početak radova na izgradnji zdravstvenih stanica u Batajnici i Vinči. U Lazarevcu je završeno porodilište, a u Obrenovcu se privodi kraju izgradnja novog krila doma zdravlja. Ne bi trebalo zaboraviti ni planove vezane za rekonstrukciju Hitne pomoći i Studentske poliklinike i Stacionara i verujem da ćemo i u narednom periodu imati odličnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja tokom rada na mnogim zajedničkim projektima – zaključio je Radojičić.

Informer

Ministar Lončar je zahvalio gradonačelniku Radojičiću na nabavci vozila i rekao da Grad i Ministarstvo ostaju na zajedničkom poslu po pitanju poboljšanja kvaliteta medicinskih usluga. 

Informer

– Ovi automobili će služiti da se prevoze pacijenti na dijalizu, da se prevoze lekari, sestre i patronažne službe do pacijenata koji se tretiraju kod svojih kuća. Vozila su opremljena adekvatno i mogu da zadovolje sve potrebe zaposlenih i pacijenata. To je znak da želimo da radimo na unapređenju medicinskih usluga, da poboljšamo uslove za zaposlene u zdravstvu, a naravno i da pacijenti budu zadovoljni. Beograd se širi, stanovništvo Srbije gravitira ka prestonici, ima sve više turista i događaja u gradu, pa je jasno da postoji i sve veća potreba za dobrim medicinskim kadrovima i većem broju zaposlenih. Izgradnja novih zdravstvenih stanica je veoma bitna i sigurno je da se na tome neće stati – rekao je Lončar.

Informer

Vozila koja su nabavljena dobili su domovi zdravlja „Barajevo”, „Savski venac”, „Vračar”, „Zvezdara”, „Grocka”, „Zemun”, „Lazarevac”, „Mladenovac”, „Čukarica”, „Palilula” i „Stari grad”, zatim Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Beograda i Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje. 

Tagovi: