19.02.2020.

20:49

Foto:

Srbija

ZA PARK ŠUME "ŠUMICE" VIŠE OD 300.000 EVRA! Grad Beograd izdvojio ozbiljnu sumu za uređenje prestonice! (FOTO)

Vesić je naveo da, osim građana koji žive u tom delu grada, malo njih zna da je taj prostor bio neuređena površina u kojoj je bilo lepo šetati, ali nije bilo puno sadržaja za decu i odrasle.

Podsetio je da je pre dve godine doneta odluka o uređenju tog parka u dve faze od kojih je prva, dodao je, počela 2019. godine i u njoj su izgrađeni dečje igralište i park za pse.

Informer

Vesić je naveo da se u drugoj fazi radova, koja će biti završena prvog aprila, uređuje kompletan park - 2.775 metara staza, devet novih betonskih stepeništa sa rukohvatima, klupe...

- Ovo će postati prava uređena površina u koju je Grad Beograd uložio više od 300.000 evra - istakao je Vesić i dodao da nije posečeno nijedno stablo, već su posađena nova.

Informer

Park šuma "Šumice" je, kaže Vesić, pravi primer kako mogu da se uređuju takve površine i podsetio na rekonstrukciju parka "Ušće" koji je, dodao je, bio samo livada, a sada je uređen i jedan od najlepših parkova u ovom delu Evrope sa puno sadržaja za decu i odrasle.

- To govori o našem odnosu i odnosu bivše vlasti prema ovakvim prostorima... srećan sam što mi uređujemo puno javnih prostora i što ih prilagođavamo građanima jer to jeste suština javnih prostora - rekao je Vesić.

Informer

Naveo je da su ulice u okolini parka šume "Šumice", na zahtev građana, pretvorene u jednosmerne.

- Na taj način smo takođe olakšali život građanima i to jeste suština svake politike - da se rade bolje stvari za ljude, da im bude bolje danas nego juče, a sutra bolje nego danas. Dok se tako radi, onda se ima podrška građana - dodao je Vesić.

Informer

Tagovi: