16.04.2020.

10:08

Foto:

Srbija

HRABROST DRŽAVE, KRIZNOG ŠTABA I STRUČNJAKA JE ZA SVAKU POHVALU Radojičić: Moramo da pokažemo odgovornost i poslušnost

"Tako će biti i za vreme trajanja uskršnjih praznika i predstojećeg policijskog časa od 84 sata, od petka do utorka. Važno je da se trijaža radi na pravi način, stiglo je 10 kontejnera za zdravstvene ustanove, za trijažu, kao pomoć iz EU", naveo je Radojičić za Studio B.

Rekao je da je zdravstvena situacija u glavnom gradu pod kontrolom, uprkos činjenici da je gotovo polovina zaraženih u Srbiji na teritoriji Beograda, ocenivši da je Beograd reagovao sedam do petnaest dana brže od nekih drugih prestonica u okruženju i Evropi te, stoga, ima bolje rezultate.

"Hrabrost države, Kriznog štaba, stručnih lica zaslužuje svaku pohvalu. Kada vidimo rezultate u poređenju sa drugim gradovima u okruženju i drugim prestonicama, vidimo da su te odluke bile dobre", kazao je gradonačelnik.

Informer

On je naveo da ga raduje iskazana svest stanovnika Beograda po pitanju poštovanja mera socijalnog distanciranja i ukazao na vanrednost situacije uoči pravoslavnog Uskrsa.

"Moramo da pokažemo odgovornost i poslušnost i da Uskrs proslavimo u okviru svojih porodica. U svom srcu da se molimo, a posle Uskrsa još bolji da nastavimo da živimo", istakao je gradonačelnik.

Prodavnice će, prema njegovim rečima, danas raditi od 7-16, a sutra 8-16 časova, dok će penzioneri moći da idu u kupovinu sutra od 4-7 časova ujutru.

"Preporuka je da se pridržavaju mera i čuvaju distancu u odnosu na druge", rekao je Radojičić.

On je povodom manifestacije Dani Beograda, 16-19. aprila, naveo da ovog puta neće biti proslave kao svake godine, "ali je svakako prilika da se setimo tradicije"