02.05.2020.

14:53

Foto:

Srbija

VESIĆ SAOPŠTIO ODLIČNU VEST: U utorak počinjemo da isplaćujemo novčanu pomoć beogradskim umetnicima!

Vesić je naveo da su uplate namenjena umetnicima bez stalnog radnog odnosa i za koje nije postojao zakonski osnov da im se isplati pomoć Vlade Srbije, a da je Grad Beograd zajedno sa rukovodstvom 17 ustanova kulture odlučio da im finansijski pomogne.

- Beogradski umetnici dobiće po 90.000 dinara kao vrstu pomoći dok ustanove kulture ne počnu da rade. Na taj način želimo da pokažemo našim umetnicima da Beograd misli o njima i da želimo da im pomognemo kako bi preživeli ovo teško vreme i prehranili svoje porodice - kazao je Vesić.

VESIĆ PODELIO SRPSKE ZASTAVE GRAĐANIMA U STAROM DVORU: I da imamo 100.000 komada, ne bi bilo dovoljno! (FOTO)

Kako je objasnio, novac za to je obezbedjen iz ovogodišnjeg konkursa za kulturu koji ne može da se realizuje zbog vanrednog stanja, te je odlučeno da bude uplaćen direktno umetnicima.

Vesić je naveo da se stanje polako normalizuje, da će ustanove kulture početi da rade, i da će umetnici uskoro nastaviti sa poslom.

Ministarstvo kulture je tek nedavno prihvatilo predlog udruženja umetnika da se spisak primaoca novčane pomoći proširi i na sve slobodne umetnike, nakon čega je predložilo Vladi Srbije da im obezbedi isplate u naredna tri meseca.