07.05.2020.

08:16

Foto:

Srbija

ŽIVOT SE VRAĆA U NORMALU, A KAKO DO BUS PLUS KARTICE? Gužve na lokacijama za izdavanje mesečnih karata, ALI POSTOJI JEDNOSTAVNO REŠENJE!

Život polako počinje da se vraća u normalu, oni koji moraju vraćaju se na posao, a od petka počinje da radi i gradski prevoz.

Za sada je sigurno da će u početku moći da ga koriste samo oni koji rade, da će vozila saobraćati po letnjom redu vožnje i da će u njemu važiti personalizovane bus plus kartice.

Oni koji ih nemaju moraće da plate za jednodnevnu kartu 250 dinara, za tri dana 700 dinara, a pet 1.000 dinara.

Pošto su ove karte daleko skuplje od onih koje inače plaćamo, oni koji nemaju personalizovane bus plus karte, pokušali su da ih izvade.

U Beogradu su se juče na samo četiri lokacije vadile mesečne personalizovane karte: U poslovnice "Lukoila" na Novom Beogradu, u "Tempu" na Adi, na Kvantašu i u Bačvanskoj.

U Bačvanskoj je radio samo jedan šalter, pa je više od 100 ljudi stajalo u redu kako bi došli do svoje kartice. Čekalo se i do tri sata da se izvadi karta.

Informer

Izvadite karte za zaposlene onlajn 

Iz Bus plusa apeluju na poslodavce da izvrše onlajn nabavku tako što će se registrovati preko sajta Bus plusa i pratiti uputstva. U tom slučaju za dva do tri dana kartice su gotove.

Od uvođenja vanrednog stanja i koridorskih linija, nekoliko stotina poslodavaca izvadilo je nešto više od 5.000 mesečnih karata za zaposlene.

U sistemu Bus plusa ima 180.000 izdatih mesečnih kartica za zaposlene, ali svakog meseca doplati se oko 120.000.

Informer

Prodaja karata za jednodnevnu, dvondevnu i trodnevnu vožnju uskoro će početi na oko 2000 prodajnih mesta, uglavnom na kioscima. 

Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda ističe da velika većina zaposlenih ima personalizivanu bus plus karticu, kao i da je to najefikasniji i najjeftiniji način korišćenja javnog prevoza.

U gradskom prevozu važiće nova pravila, a šta morate da znate objasnio je dr Predrag Kon.