11.05.2020.

09:45

Foto:

Srbija

(VIDEO) VRTIĆI U SRBIJI OD JUTROS POČELI SA RADOM, u Beogradu je otvoreno 308 objekata

On je naveo da su svi vrtići u Beogradu dezinfikovani, a dvorišta tretirana na krpelje.

"Za sada je preporuka da u vrtiće idu deca čiji roditelji rade, ali grad neće vratiti nijedno dete iz vrtića", rekao je Vesić.

Ispred svih vrtića postavljene su dezobarijere, roditeljima i mališanima meri se temperatura na ulazu.

Vesić kaže da se u vrtiće vraća 5.890 zaposlenih i dodaje da se nije vratilo 225 radnika, 61 medicinska sestra i 120 spremačica koje su pomagale u Kovid bolnicama.

U vrtiće u Beogradu planirano je da se vrati od 20.000 do 25.000 dece, a prema Vesićevim rečima sa radom počinju i državni i privatni vrtići.

Gradski sekretar Slavko Gak kaže da je grad uradio sve da deca budu bezbedna i da su sve preporuke struke poštovane.

Informer

On je dodao da većinu propisanih mera, oko 80 odsto vrtići već sprovode u svojim svakodnevnim aktivnostima.

"Za dolazak dece u vrtić potrebna je potvrda pedijatra, ali to nije ništa novo, jer je i ranije bilo kada dete ne dolazi 5 dana, da je neophpodna potvrda pedijatra", rekao je Gak.

On je dodao da će predškolske ustanove biti fleksibilne i po pitanju potvrde za roditelje, da je neophodno da rade iz sedišta firme.

Informer

Gak je naveo da je Grad obezbedio svu neophodnu opremu za zaposlene da je nabavljeno 100.000 maski i 100.000 rukavica, 17.000 perivih maski, sva neophodna sredstva za dezinfekciju.

Direktorka predškolske ustanove Savski venac Gordana Petrović, koja je jutros dočekala mališane u objektu "Sveta Petka", kaže da će danas u tom objektu biti oko 35 dece od 280 koliko je inače upisano.

Informer

Ona je navela da je svih 11 objekata u okviru predškolske ustavnove "Savski venac" oid jutros otvoreno.

"Napravili smo operativni plan kako raditi u manjim grupama, kako deci olakšati boravak. Nadamo se da će deca polako početi da se vraćaju", rekla je Petrović.