20.05.2020.

09:54

Foto:

Srbija

OVO ĆE BITI NOVI CENTAR GRADA! Vesić: Radovi na Savskom trgu biće gotovi tokom druge polovine septembra

- Spomenik treba da stigne iz Rusije, a temelji su mu takvi kao da zaista radite jednu stambenu zgradu - rekao je Vesić za Pink, dodajući da će to biti najveći spomenik u Srbiji.

Kako je istakao, ovim spomenikom ćemo se na neki način odužiti onome koji je osnovao srednjovekovnu srpsku državu, podsetivši da se spomenik podiže na predlog predsednika države Aleksandra Vučića.

- Spomenik je trebalo da krene iz Rusije put Beograda 25. ili 26. marta, međutim zbog epidemije nije krenuo. Spomenik je završen i spakovan i očekujemo da se brzo završe između ruskih i srpskih ministarastava protokoli, i da spomenik krene ka Beogradu - rekao je zamenik gradonačelnika, dodajući da sa spomenikom dolazi i 20-ak vičnih majstora koji će raditi sa našim radnicima.

Informer

Vesić je rekao da se na Savskom trgu radi i najveća kanalizaciona crpna stanica u Beogradu.

- Radi se kompletna nadzemna i podzemna infrastruktura, ispred bolnice "Sveti Sava" nalazi se najveća crpna stanica koja je stara preko 70 godina i sada se radi kompletna nova stanica - objasnio je on i dodao da će na Savskom trgu biti zasađeno 250 novih stabala, da će biti oko 4.000 metara kvadratnih travnatih površina.

Informer

Vesić je rekao da je obnovljena i fasada gde je nekada bio ulaz u železničku stanicu i rekao da će tu biti urađen objekat posvećen kulturi, najverovatnije Muzej Nikole Tesle, a tamo gde su nekada bili peroni, rekao je da će se tu ukršatiti dve linije metroa.

- Ovo će biti novi centar grada - naglasio je Vesić.

Informer

Takođe, najavio je da će kompletni radovi na Savskom trgu biti gotovi u drugoj polovini septembra.

- Ovo se radi jednom u više vekova, radimo posao koji će ostati vekovima za nama i zato je bitno da ga odradimo temeljito. Ne diže se spomenik osnivaču države svaki dan, drugi predsednici i premijeri su imali prilike to da urade, a jedino je Aleksandru Vučiću to bilo važno - rekao je Vesić, zaključivši da je ovo primer kako poštujemo istoriju i kako se Beograd menja.