10.06.2020.

19:37

Foto:

Srbija

LEPA VEST ZA OBRENOVAC! Položen kamen temeljac za izgradnju vrtića u Belom Polju! (FOTO)

Vrednost radova je oko 2.000.000 evra, objekat će se prostirati na više od 1.000 kvadratnih metara i primiće oko 200 mališana i oko 50 zaposlenih.

Ovo će biti osmi objekat u okviru Predškolske ustanove "Perka Vićentijević", a njen direktor Miloš Desančić istakao je da će, otvaranjem novog obdaništa u Obrenovcu, lista čekanja dece biti uklonjena.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca, rekao je da je danasnji dan veliki za Obrenovac i najavio završetak radova za kraj godine.

- Sva deca koja žele da idu u vrtiće, čiji roditelji žele da ih pošalju u vrtiće, imaće svoje mesto u našim obdaništima - naveo je Vesić.

Informer

Najavio je i da će se na teritoriji Beograda u narednih sedam dana položiti kamen temeljac za još dva vrtića, a u narednih mesec za još jedan, ističući da će u narednih godinu dana početi da se gradi ukupno 10 vrtića.

Izgradnja novih vrtića obuhvatiće oko 2.000 dece, napominje Vesić i podseća da je Beograd prvi grad u Srbiji u kome više od 70 odsto dece ide u vrtiće.

- U Beogradu imamo 78.000 dece u vrtićima - podsetio je Vesić.

Vesić je poručio i da će do 2025. godine svaka kuća u Obrenovcu imati priključak na vodovod i da će do kraja godine biti usvojen Plan generalne regulacije šinskih sistema na teritoriji Beograda, koji podrazumeva trase metroa, trase BG voza i trase tramvaja.

- BG voz je produžen od Surčina do Obrenovca i do 2025. godine, a verovatno i ranije, Obrenovac će biti povezan BG vozom direktno sa centrom Beograda - naveo je.

Informer

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je istakao da će novi vrtić biti jedan od najvećih i najmodernijih objekata u Srbiji i dodao da je završeno obdanište u Stublinama.

Podsetio je da su napravljene četiri fiskulturne sale u poslednjih nekoliko godina i naveo da je u toku izgradnja pete, u naselju Zvečka.

Novi vrtić u Obrenovcu trebalo bi da obuhvati osam grupa, po tri jaslene i vrtićke i dve grupe za predškolce.

Objekat će biti izgrađen pored Crkve Sabora Srba Svetitelja.