15.06.2020.

10:52

Foto:

Srbija

Manifestacija „DrugAčiji 2020“ 16. juna otvara leto na Adi za osobe sa invaliditetom

Na svečanom otvaranju će biti promoter ovog projekta, naš trofejni paraolimpijac Željko Dimitrijević, a prisutnim učesnicima će se obratiti Goran Kasum (profesor na Fakultetu Sporta i fizičkog vaspitanja) kao i predsednik Sportskog Saveza osoba sa invaliditetom Velimir Knežević, stonoteniser paraolimpijac Budimir Buda Malešević i Goran Šehović ispred Centra za nove ideje. Manifestaciju će otvoriti predstavnik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Informer

 

Cilj manifestacije je da se osobama sa invaliditetom, poboljša psihofizičko stanje bavljenjem sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi i u Terapijskom vrtu Ade Ciganlije. Projektom „DrugAčiji 2020“ podiže se nivo svesti poslodavaca o socijalnoj uključenosti osoba sa invaliditetom u poslovni život, kao i povećanje kapaciteta organizacija civilnog društva.

Program učesnicima pruža mogućnost takmičenja u različitim disciplinama koje su prilagođene osobama sa invaliditetom: šah, košarka, stoni tenis, pikado, boćanje, a predviđen je i joga čas.