20.06.2020.

13:10

Foto:

Srbija

KULINARSKA MAGIJA! TOMAŽ KAVČIČ SA "MIŠLENOM" GOSTUJE U BEOGRADSKOJ "GILDI"!

Sam restoran Gilda (“đilda”) inače ima fantastičnog kuvara – rođenog Rimljanina Danijelea Moretija (Daniele Moretti) koji je slavu sticao u Italiji, Barseloni i Kanadi, a sada svojim umećem izuzetno doprinosi razvoju beogradske gastronomske scene. 

Informer

putvina.rs

Restoran Gilda u Skerčićevoj ulici na Vračaru

To isto čini i Gilda, sa njim, ali i čitavim svojim konceptom – kao restoran koji je za neverovatno kratko vreme postao pravi hram ljubitelja vina i vrhunske kuhinje. Gostovanje Tomaža Kavčiča u Beogradu, u Gildi, dok se ni u Sloveniji još nije stišala euforija oko prvih Michelin zvezdica – dovoljno govori o filozofiji ovog izvanrednog beogradskog restorana.

Informer

Tomaž, inače, svoju kulinarsku filozofiju sažima rećima: “To je traganje, poznavanje sastojaka i priprema s ljubavlju, sve ono što omogućava da originalni ukusi ostanu nepromenjeni u svojoj lepoti i harmoniji. Ako je jelo pripremljeno na taj način, gost će osetiti tu ljubav”!

Tu ljubav i veliko svetsko priznanje Tomaž će proslaviti i u Beogradu, tražeći, kao i uvek, odgovore na pitanja koje on postavlja sebi svaki put kada priprema neko jelo:

- Je li ovo samo još jedno jelo? Ili to mogu biti ukusi uklesani u samom njegovom jezgru, tako maestralno da se tope u ustima? Može li ovo jelo da bude umetnost? Avangardana instalacija? Igra?

Uvereni smo da će Tomaž u utorak u Gildi dati najbolje moguće odgovore na sva ova pitanja!