Autor: Informer.rs

18.08.2020.

09:43

Foto:

Srbija

JELENA VOZI ĐUBRETARCA KAO ZMAJ! Gradska čistoća ima prvu ženu vozača kamiona!

Jelena Janković je vozač sa dugogodišnjim iskustvom koje je stekla vozeći autobuse, kipere i druga gabaritna vozila, a od skoro je postala i deo kolektiva JКP "Gradska čistoća“ na poslovima vozača prese za smeće.

- Izuzetno sam ponosan što se našem timu priključila Jelena Janković, koja je prva žena vozač prese za smeće u našem preduzeću. Ona je na proveri radnih sposobnosti pri prvom susretu sa ovom vrstom kamiona pokazala izuzetno znanje i spretnost u upravljanju teškim teretnim vozilima, što je izazvalo veoma pozitivne reakcije među članovima komisije i kolegama - izjavio je Marko Popadić, direktor JКP „Gradska čistoća“

Jelena Janković je završila srednju saobraćajnu školu i ima položen ispit za sve kategorije vozila, a posle 20 godina bavljenja ovim poslom rešila je da se oproba i u vožnji specifičnih vozila koja se koriste samo u "Čistoći".

- Za dve nedelje, koliko radim, imam samo prijatna iskustva. U uskim ulicama se dešava da sugrađanima zasmetamo, ali kada vide da žena upravlja kamionom oduševe se i brzo ih prođe nezadovoljstvo. Кolege mi kažu da vozim kao "zmaj“ i čak da sam bolja i od mnogih muškaraca - rekla je Jelena Janković, prva žena vozač kamiona u JКP "Gradska čistoća“.

BONUS VODEO:

DA LI ZNATE DA POSTOJI I "BEOGRAD ISPOD BEOGRADA"?! Krenite u jednu neverovatnu šetnju koja počinje na Kalemegdanu!

OGROMNE GUŽVE ISPRED TORLAKA! Građani čekaju u redu od 4.30 ujutru!