28.09.2020.

13:27

Foto:

Srbija

VIŠE PARA ZA INVESTICIJE! Skupština grada Beograda usvojila rebalans budžeta!



Kako je precizirano, odlukom o rebalansu budžeta ukupna sredstva budžeta grada planirana su u ovoj godini u iznosu od 110.009.187.052 dinara, od čega se na prihode i primanja odnosi 103.683.521.642 dinara, a na preneta sredstva 6.325.665.410 dinara.

Prihodi i primanja budžeta grada u 2020. godini su ovom odlukom uvećani za 0,8 odsto ili za 825.794.350 dinara, u odnosu na prethodni plan po Odluci o budžetu.

Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković je rekao da je Grad Beograd pokazao da je dovoljno jak i finansijski stabilan da može da isprati sve odluke koje donosi vlada i koje su, dodao je, u skladu sa odgovornom politikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Naveo je da je bivši gradonačelnik Dragan Ðilas zadužio Grad za 1,2 milijarde evra i dodao da je Ðilas “srljao iz kredita u kredit i ostavio katastrofalnu situaciju”, te da se dugovi koje je ostavio vraćaju i danas.

Kako je rekao, da to nisu samo prazne priče pokazuje stanje koje je ostavio u beogradskim opštinama, a, kako navodi, najsvežniji primer je opština Stari grad koju je donedavno vodio Marko Bastać.

U toj opštini je, tvrdi Mirković, u jednom mandatu million i sedamsto hiljada evra potrošeno na agencije i firme za koje je, kako kaže, taj novac “ispumpavan” iz opštinskog budžeta i podeljen Bastaćevim aktivistima.

Šef odborničke grupe "Građanski demokratski forum - inicijativa žena Srbije" Rade Veljanovski je rekao da je, kada je Skupština grada usvojila novi Statut grada Beograda, bilo dosta priča o tome kako je to doprinos decentralizaciji.

"Ukupno kada se uporedi gradski budžet u odnosu na zbir svih budžeta gradskih opština, vidimo da je gradski budžet i dalje oko deset puta veći nego što je zbir opštinskih budžeta i mora se priznati da to sa decentralizacijom nema mnogo veze", rekao je Veljanovski.

Dodao je da se i po rebalansu budžeta, koji je danas usvojen, vidi da su dve opštine i dalje dobile nešto manje sredstava - Stari grad i Novi Beograd.

"Biće vrlo zanimljivo kako će to izgledati iduće godine, posle ovogodišnjih lokalnih izbora i promene vlasti u nekim opštinama”, rekao je Veljanovski.

Profir Rančić, odbornik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) je rekao da je rebalans budžeta koji je danas usvojen opravdan, uravnotežen i izazvan posledicama korona virusa.

Odbornik SNS Nebojša Bakarec je rekao da je sadašnja vlast uspešnija od prethodne po svim parametrima - prosečne neto zarade, smanjenju nezaposlenosti, kreditnom rejtingu, broju privrednih subjekata i preduzetnika u Beogradu…

BONUS VIDEO

SKLANJAJTE JOJ SE S PUTA! Žena sa oružjem nikad nije dobar znak!

A U PM... PRESEO MU ELIKSIR SREĆE! Šta će sad?