16.12.2020.

20:06

Foto:

Srbija

OVAJ DETALJ NA LICIMA BEOGRAĐANA POKAZUJE DA ĆE POBEDITI KORONU! Pogledajte kako izgleda prestonica pod maskama! /FOTO/

Sa hladnim danima smanjio se i broj ljudi na ulicama, čini se da svi žure da završe posao i da idu kućama.

Nema više uživanja u centru grada. Sve je nekako sivo. Ipak, jedino što razlikuje Beograđane sada u vreme korone su maske koje skoro svaki prolaznik nosi.

Informer

Ova simpatična tamnoputa dama odabrala je jednostavnu belu masku. Čini se da ne haje za druge prolaznike i dešavanja. Ona uživa u svojoj muzici i briga je za tmurno vreme i koronu koja muči sve oko nje.

Informer

Pojedini prolaznici našli su način da učine kovid mere zanimljivijim. Obavezno nošenje maski donelo je novi trend, koji je uglavnom važan lepšem polu. Međutim, i muškarci umeju da iznenade. Zato svoj patriotizam izražavaju ovako - noseći masku sa bojama srpske zastave.

Informer

I migranti poštuju pravila i čuvaju se korone. Iako verovatno dolaze iz toplijih krajeva, čini se da im beogradska zima ne pada teško. Utoplili su se i stavili svoje maske. Za razliku od tmurnih pogleda Beograđana, na licu ovih momaka i devojaka vidi se i poneki osmeh.

Informer

Čini se da smo zbog pandemije opakog virusa zaboravili da je uskoro Nova godina. Iako praznično raspoloženje nije kao prethodnih godina, gradske vlasti pobrinule su se da Beograd bude ukrašen i da na taj način bar malo dočaraju duh novogodišnjih praznika. Ipak, na licima se retko vidi radost, bar po očima, jer su one jedini deo koji nije pokriven zaštitnom maskom.

Informer

Informer

Informer

Svako gleda svoja posla. Beograđani idu u kupovinu, a onda hrle svojim kućama. Svako za sebe, retko gde se može videti da na jednom mestu ima više od jednog čoveka. Maksimalno dvoje. Korona je udaljila ljude i čini se da je to najjači utisak sa ulica prestonice.

Informer

Informer/Peđa Milosavljević/Snežana Antonić

Informer

Ipak, nije sve tako crno. Možda nas je korona udaljila, ali ono što odlikuje naš narod, taj prkos i inat, daju nadu da ćemo se suprostaviti virusu koji nas trenutno razdvaja. Uspeli smo da pronađemo i nasmejana lica i to je ono što nas je uverilo da ćemo pobediti kovid.

Informer

Sve dok postoji ljubav, makar i kao motiv na zaštitnoj maski, postoji i razlog da se borimo. Beograđani brinu o svom zdravlju i u ovim teškim vremenima, po vetru i hladnoći može se videti i neko ko vozi bicikl, ko se suprotstavlja koroni na svoj način.

Informer

Beograd pod maskama, maska za zaljubljene

Na kraju, fotografija dana. Devojka sa ružom i osmeh u očima, motiv za pobedu. Dok postoje ovako lepe dame, muškarci koji brinu o njima malim znacima pažnje, prevazići ćemo ovaj period pod maskama. 

Informer

Kada Beograd skine maske, odbaciće sve ružno što je doneo koronavirus, a ovaj period brzo ćemo zaboraviti. Tada će prolaznici prestonicom šetati nasmejani, u grupama, grliti se i gledati fotografije ovog neobičnog perioda. Jer mi to možemo!