01.01.2021.

11:32

Foto:

Srbija

BRAVO, BEOGRADE! Vesić: Doček 2021. porodično i odgovorno proslavljen!

Tokom dana 31. decembra 2020. godine i u toku noći do 01.00 pripadnici Sekretarijata za poslove komunalne milicije, inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove, inspektori republičke turističke inspekcije, republičke inspekcije rada i inspektori komunalnih opštinskih inspekcija izvršili su kontrolu 1.496 objekta (ugostiteljski objekti, tržni centri, kladionice), naveo je Vesić.
U radu je učestvovalo 19 komunalnih milicionara, sedam inspektora Sekretarijata za inspekcijske poslove (turistički i komunalni), dva republička turistička inspektora, šest republičkih inspektora za rad i 25 komunalnih opštinskih inspektora (jedan-dva inspektora za svaku gradsku opštinu).

U slučajevima u kojima je bilo jasno da gosti napuštaju ugostiteljski objekat posle propisanog radnog vremena, vlasnici su samo upozoravani, napisao je Vesić na svom Fejsbuk profilu.
U samo četiri slučaja (oko 0,3 odsto od ukupnog broja pregledanih lokala) izrečene su mere, i to jedan poziv za izricanje prekršajnog naloga od strane za prekoračenje radnog vremena ugostiteljskom objektu u ulici Strahinjića bana u opštini Stari grad.

Jedna naplaćena mandatna kazna i mera zatvaranja objekta na 72 sata izrečena je za ugostiteljski objekat na Pančevačkom putu u opštini Palilula gde su zatečena 43 lica, kao i dva zapisnika za prekoračenje radnog vremena za kladionice.

Informer

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

- Beograđanke i Beograđani kao i vlasnici ugostiteljskih objekata pokazali su tokom novogodišnje noći veliku odgovornost, istakao je Vesić i zahvalio im se na tome. Ova godina nije dočekana kao što smo to naučili da radimo, napisao je on i dodao da smo bili odgovorni što će omogućiti da već u ovoj godini pobedimo opaki virus i vratimo se normalnom životu. To će biti velika pobeda - naglasio je Vesić.

On je naveo da će danas u Beogradu do 18 sati raditi restorani i kafići a maloprodajni objekti do 20.00.

- Neće se raditi ni u Parizu, ni u Berlinu, ni u Beču kao i mnogim drugim evropskim prestonicama. Ponosan sam na to! Već smo prvog dana 2021. godine počeli sa pobedama - napisao je Vesić, poželevši srećnu Novu godinu.